Новини

У Британії закликали повидаляти користувачів антивірус “Касперського”

Про це повідомляє ВВС.

Національний центр кібербезпеки (NCSC) направив всім урядовим відомствам попередження щодо використання продуктів “Лабораторії Касперського” для систем, пов’язаних з національною безпекою. Агентство з кібербезпеки Британії вважає, що програмне забезпечення може бути використане російським урядом.

“Антивірусне програмне забезпечення, яке продає “Лабораторія Касперського”, вимагає широкого доступу до файлів на комп’ютерах та в мережах для сканування шкідливого коду. Також потрібна можливість спілкуватися з компанією, щоб отримувати оновлення та ділитися даними про те, що вона знаходить”, – йдеться у повідомленні.

Однак занепокоєння полягає в тому, що це може бути використана російською державою для шпигунства. Чиновники кажуть, що рішення національного центру кібербезпеки (NCSC) базується на аналізі ризиків, а не на тому, що такий шпіонаж вже відбувся.

“Враховуючи оцінку того, що росіяни проводять кібератаки проти Великої Британії, ми вважаємо, що деякі урядові та критичні національні системи перебувають у зоні підвищеного ризику”, – сказав технічний директор NCSC Іан Леві.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

23 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

23 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

23 години тому