Новини

У боях на Миколаївщині загинув жовківчанин Віктор Дудар

У російсько-українській війні загинув ще один житель Львівщини. Під час боїв у Миколаївській області окупанти вбили жовківчанина Віктора Дударя.

Про це повідомляють на сайті Жовківської міської ради, пише Четверта студія.

“Щирі співчуття дружині Оксані, доньці Софії, родині, близьким, друзям та усьому українському народу, — йдеться у дописі. — Ми втратили одного з кращих. Вічна пам’ять Герою”.

Дудар був журналістом і брав участь у воєнних діях на Донбасі. Як розповідає голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, у 2014 році він пішов на війну добровольцем та захищав Україну в складі 80 десантно-штурмової бригади.

Його дружина Оксана Дудар і донька Софія також працюють у сфері медіа та є журналістками львівського видання Дивись.info.

“Переді мною досі лежить стосик книжок. Я навіть їх ще не розгортала. Це — подарунок від Віктора на день народження. Він не встиг його вручити сам, — написала на своїй Facebook-сторінці шеф-редакторка видання та дружина загиблого. — Книжки прийшли поштою. 27 я їх не забрала. Віктор дзвонив і просив, щоби сходила на пошту. Хвилювався, бо як це день народження без подарунка”.

24 лютого о 5:30 Оксана розбудила чоловіка зі словами: “Вставай! Почалася війна!”, інформує Суспільне.

“Він обняв міцно, сказав, що все буде добре. Зібрав рюкзак, подзвонив кільком друзям і поїхав у частину. Коли прощалися, Віктор так дивився, як останній раз, — згадує Оксана Дудар. — І востаннє, коли говорили телефоном, теж ніби прощався. За все прожите разом життя тільки був один день, коли Віктор не подзвонив з фронту. Здається, то вже був 2015 рік. А сьогодні минула четверта доба тиші. Щодня я себе переконувала, що просто нема зв’язку – там війна…”

Задля вшанування пам’яті Віктора Дударя міський голова Олег Вольський оголосив 6-8 березня днями жалоби за загиблим. У Жовківській громаді приспустять прапори України з чорною стрічкою на адміністративних і державних установах.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині збирали побори з імпортера морепродуктів

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ викрили на систематичних хабарях начальника одного з відділів Західного…

42 хв. тому

Ошукав українку в Дубаї – у Львові судитимуть чоловіка за шахрайство з обміном валют

Для цього чоловік з фейкового облікового запису у WhatsApp приєднався в одну з місцевих груп…

1 годину тому

У Львові суд призначив штраф військовому за отримання хабара за влаштування мобілізованого в тил

Військовий отримав 114 тис. грн хабара за обіцянку влаштувати мобілізованого чоловіка на службу в тилову…

8 години тому