Новини

У Бориславі розводять екзотичних великих кішок (ФОТО)

У Бориславі відкриті вольєри з тваринами встановлені в центрі міста і за ними можна спостерігати з моста на дрічкою, а також з ресторану навпроти.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє «Дрогобиччина – новини краю».

Як зазначається, власницею тварин є місцева підприємиця Лія Левицька. Вона розповіла, що незвичним хобі займається майже три роки, саме тоді вони переїхали в будинок в центрі Борислава.

Зараз у жінки є рисі, бобкети, оцелоти, гібриди сервала та бенгальські коти.

«Це порода савана – гібрид дикого сервала та домашньої кішки. Вони дуже схожі на сервалів, але характер у них ручний, котячий, вони не мають стільки агресії. Також у мене є бенгальські коти – окрас у них дикий, але це повністю ручна кішка, яка може жити в квартирі. Савану не бажано тримати в квартирі, оскільки це більший кіт», — розповіла вона.

Жінка наголошує, що всі коти є ручними і виведені в неволі, а також мають необхідні документи. Особливо це стосується рисі, яка є червонокнижним видом в Україні.

«Усі тварини, які у мене є, вони народжені в неволі, вигодувані з пляшечки, у них вже є «домашні гени». Гібриди – само собою, це штучно виведена порода, їх навіть у природі нема. Усі вони приручені, я спокійно заходжу в вольєр. Також до мене часто заходять відвідувачі, мами з діточками. Усі тварини є ручними. Самець рисі, ми його купували в Чехії, але привезли з німецького зоопарку, а дівчинка – взагалі з Словенії», — розповідає Лія Левицька.

Власниця кішок додає, що таке хобі не є дешевим, але назвати місячний бюджет їй важко підрахувати. «Це великі кошти, але це все відносно. Хтось собі може дозволити дорогі автівки, метали, техніку, я ж вкладаю всю душу і, по можливості, всі гроші в кішок», — пояснює вона.

Доглядом за тваринами займається спеціально найнятий працівник.

«Є найманий працівник, який цілий день займається кішками – зранку дати їсти, дати воду. Потім через годину знову пробігтись – поприбирати. Зараз спека, коти їдять сире м’ясо, як поїли, треба відразу прибрати – дві години на сонці і буде жах. Прибирання має бути моментальним.

Ми також зробили для тварин маленькі басейни, адже вони хочуть не тільки пити, а й плавати. Тож ту воду треба поміняти, а там вже і обід. Ми кішок годуємо двічі на день, не так як зоопарки – зранку кинули і на цілий день», — розповіла пані Лія.

Фото: Дрогобиччина - новини краю
Фото: Дрогобиччина - новини краю
Фото: Дрогобиччина - новини краю
Фото: Дрогобиччина - новини краю
Фото: Дрогобиччина - новини краю
Фото: Дрогобиччина - новини краю

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

На Львівщині хотіли вкрасти 35 мільйонів гривень

Незаконний тендер щодо ремонту будівлі гуртожитку вартістю понад 35 млн грн – прокурори Стрийщини запобігли…

26 хв. тому

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

12 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

14 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

14 години тому