Новини

У Білорусі озвучили умову для виведення російських військ з країни

Підрозділи ЗС Росії повернуться до пунктів постійної дислокації тільки тоді, коли буде в цьому об’єктивна необхідність.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на БелТА, про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил Республіки Білорусь генерал-майор Віктор Гулевич.

“У зв’язку зі зростанням військової активності поблизу зовнішніх кордонів Союзної держави і загостренням ситуації на Донбасі президенти Білорусі і Росії вирішили продовжити перевірку сил реагування Союзної держави. Підрозділи ЗС РФ повернуться до пунктів постійної дислокації тільки тоді, коли буде в цьому об’єктивна необхідність і коли ми самі її визначимо. Це суто наша внутрішня справа», – сказав Віктор Гулевич.

Начальник Генштабу наголосив, що значною мірою це залежатиме від наших західних колег.

“Сили і засоби, які були розгорнуті в східноєвропейському регіоні, в тому числі поблизу державного кордону Республіки Білорусь, є одним з факторів, що впливають на подальший розвиток ситуації. Тому Білорусь має право вимагати виведення створених груп військ США та окремих країн-членів НАТО з кордонів Республіки Білорусь та Союзної держави та забезпечити контроль за виведенням військ шляхом перевірених заходів», – додав Віктор Гулевич.

Коментарі

Кенцало Юра