Новини

Туреччина розробила гібридну ракету для місії на Місяць

Турецька компанія Delta V Space Technologies Inc. розробила гібридну ракету та безпілотний космічний апарат для здійснення запланованої на 2023 рік місії на Місяць.

Про це заявив очільник турецького міністерства промисловості та технологій Мустафа Варанк, пише “Четверта студія” з посиланням на Суспільне.

Він повідомив, що 2023 року Туреччина має намір дістатися Місяця, використовуючи власні технології, і здійснити “жорстку посадку на супутник Землі”.

“Перший запуск на навколоземну орбіту ми здійснимо при співпраці з міжнародними компаніями. Проте наш космічний апарат на Місяць буде доставлений за допомогою запуску нашої унікальної національної ракети”, — розповів турецький міністр.

Він також нагадав, що 9 лютого президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган оприлюднив національну космічну програму, яка має “вивести країну в вищу лігу в космічній сфері та збільшити частку космічної економіки”. Але основною метою програми є місія на Місяць. За словами Варанка, цю місію планується реалізувати у два етапи — у 2023 і 2028 роках.

Коментарі

Кенцало Юра