Новини

Ціну на газ підняли: нові тарифи з 1 листопада

НАК «Нафтогаз України» опублікувала цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 листопада 2019 року, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Департамент з комунікацій НАК «Нафтогаз України», в залежності від цих показників, Нафтогаз пропонує газ за ціною 5 861,00 – 6 463,00 грн/тис. куб. м (без ПДВ та витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами).

У порівнянні з цінами на жовтень 2019 року, у листопаді ціни зростуть на 18,4-19,6%.

Як зазначається у повідомленні, «така зміна зумовлена зростанням цін на газ на європейському ринку, звідки Україна імпортує газ. Так, ціни газу на європейських хабах з постачанням в листопаді перевищують поточні майже наполовину».

Із детальними умовами комерційної пропозиції Нафтогазу можна ознайомитись на сайті компанії за цим посиланням.

Довідково. З 1 жовтня 2015 року введено в дію Закон України «Про ринок природного газу», яким передбачено, що постачання природного газу здійснюється за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем крім випадків, передбачених цим Законом. Так, з метою забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, на суб‘єктів ринку природного газу у виключних випадках та на визначений строк можуть покладатися спеціальні обов‘язки в обсязі та на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

11 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

12 години тому