Ціновий сюрприз для пасажирів: «Укрзалізниця» підвищує вартість проїзду залежно від пікових періодів

Новини 13 Червня, 2018 55

Фото ілюстративне. Джерело: "Вголос"

 «Укрзалізниця», яка за підсумком року проіндексує тарифи на перевезення пасажирів на 25%, підвищує вартість проїзду для пасажирів залежно від пікових періодів.

Про це у відповіді на запит повідомили у прес-службі «Укрзалізниці», – інформує УНІАН.

«Наказом №170 Міністерства інфраструктури України від 23 березня 2012 року визначено 13 різних календарних періодів, які впливатимуть на вартість проїзду. Наприклад, влітку діє коефіцієнт 1,07, тоді квитки будуть дорожчі на 7%, а в певні періоди діють коефіцієнти менш ніж 1», – повідомили у компанії.

У прес-службі надали таблицю коефіцієнтів індексації. Відповідно до неї, найвищі коефіцієнти індексації припадають на період з 25 грудня по 30 грудня – 1,1. Тобто вартість квитків підвищується на 10%. Трохи нижчі влітку – з 01 червня по 31 серпня – 1,07.

Також, найнижчі коефіцієнти індексації припадають на 31 грудня – 0,7. Дещо вищі 9 травня – 0,8.

Відзначається, що на ціну квитка впливає і день тижня, в який пасажир розпочинає подорож. Ці коефіцієнти також стосуються всіх категорій вагонів, крім приміських поїздів.

Так, коефіцієнти регулювання вартості проїзду в понеділок, четвер, суботу становлять 1,0, у вівторок і середу – 0,9, у п`ятницю та неділю – 1,1.

Водночас, у поїздах «Інтерсіті+» коефіцієнт регулювання вартості проїзду по днях тижня дещо відрізняється. Так, у понеділок, вівторок і середу – 1,0, у четвер і суботу – 0,9, а в п`ятницю та неділю – 1,1.

Як повідомлялося, «Укрзалізниця» з 30 травня підвищила тарифи на пасажирські перевезення на 12%. Другий етап підвищення має відбутися з 1 жовтня.

 

 

Коментарі

Позначки: ,