Новини

“Це не означає, що ми маємо право забути ці жертви”, – Володимир В’ятрович

Голова Українського інституту національної пам’яті (УІНП) Володимир В’ятрович у Facebook прокоментував слова президента Польщі Анджея Дуди про ідентифікацію осіб та дат поховань загиблих під час двозначних епізодів українсько-польської історії. Зараз неможливо ідентифікувати особи загиблих та точні дати їх смерті, – вважає очільник УІНП.

“Цілком згоден із заявою президента Дуди, що: “Обговорення історичних питань важливе. Але воно має сприяти налагодженню мостів, а не розбрату. Тому я звертаюся до політиків – історичні питання не мають зруйнувати рівень відносин між нашими народами, який ми маємо на сьогодні”, – заявив Володимир В’ятрович.

«Здається, вельмишановний польський президент не дуже добре обізнаний з бурхливою історією минулого століття, якщо вірить в можливість точної ідентифікації імен та дат всіх загиблих. На жаль, часто це неможливо як у відношенні до українських поховань, так і польських. Це не означає, що ми маємо право забути ці жертви. Бо саме цього хотіли б їхні кати», – написав Володимир В’ятрович.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

1 годину тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

1 годину тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

4 години тому