Новини

TruCam в дії: на Львівщині за тиждень патрульні винесли понад 200 постанов за перевищення швидкості

За тиждень, львівські патрульні винесли понад 200 постанов за порушення водіями швидкісного режиму.

Про це повідомляє Патрульна поліція Львівської області.

Як зазначається у повідомленні, понад 200 постанов за перевищення швидкості оформили львівські патрульні за перший тиждень роботи з приладами TruCam.

«Тестовий режим використання приладу TruCam завершився, а тому інспектори вже виносять постанови на водіїв, які перевищили швидкість. Патрульні працюють на відкритій ділянці дороги Київ-Чоп (від 511 до 580 км)», – зазначається у повідомленні.

«Більшість водіїв, виправдовуються, що не знали, що за перевищення швидкості виносяться постанови. Але є й такі, які визнають свою провину, і розуміють важливість нашої роботи», – розповідає заступник командира 3 батальйону, Андрій Пушкар.

Дані приладу реєструються автоматично: якщо інспектор зафіксував порушення, інформація одразу вноситься в централізовану базу, і жодне втручання туди не дозволено.

Довідка. За порушення швидкісного режиму передбачена відповідальність:

Згідно частини 1 статті 122 КУпАП – перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 20 км/год – тягне за собою штраф у розмірі 255 гривень.

Згідно частини 3 статті 122 КУпАП – перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 50 км/год – тягне за собою накладення штрафу у розмірі 510 гривень.

Максимальна швидкість, яка була зафіксована, – 180 км/год.

Як повідомлялося, в Україні з 16 жовтня 2018 року в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські будуть притягувати до відповідальності водіїв за перевищення встановлених обмежень швидкості руху. Патрульні поліцейські використовують засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів – портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

7 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

8 години тому