Новини

«Тому дала, а тому не дала»: або Садовий і забудовники

Їй Богу, не перестаю чудуватись підходом керманича Львова до збереження архітектурної спадщини міста. Немов за помахом чарівної палички, ці пориви у нього з’являються і зникають за бажанням самого мера.

Про це пише політик Володимир Гірняк, інформує Четверта студія.

“Як львів’янин, який вболіває за своє місто, направду, радію, коли у Ратуші згадують про «червоні лінії», про плекання нашої унікальності. Проте дуже би хотів, щоби цей процес не був вибірковим, а надавання дозволів забудовникам не асоціювалось з дитячим віршем про «сороку-ворону», яка «тому дала, а тому не дала».

Вихідними Садовий бідкався, що 25-ти поверхівка на Липинського таки може постати через рішення суду. Забив на сполох, коли дійшло вже до апеляції. Дивина, та й годі! Так, ніби не міськвиконком дозволив спорудити готель на пл. Міцкевича, ніби на вул. Гординських не майорить елітний житловий комплекс (також історичний ареал Львова й зона ЮНЕСКО), і тд… Прикладів – хоч греблю гати…

Так от, про чарівну паличку Садового, яка раптом згадала про те, що ми живемо в унікальному історичному місті, тож його ареал треба плекати і леліяти. Махнула, і от, виявляється, міську раду, яка, до речі, свого часу дала дозвіл забудовнику на оренду комунальної землі на Липинського, ніби-то пошили в дурні. Не допускають до судового процесу, в якому «НЬЮ-ТРЕЙДІНГ ЛЬВІВ» позивається з Мінкультом. Запитань, звичайно, більше, аніж відповідей. Чому тільки зараз у Ратуші забили на сполох? Чи ви не знали, що Київський окружний адміністративний суд ще 15 липня скасував історико-архітектурний опорний план міста, чим, по суті, дав зелене світло на спорудження 25-ти поверхівки в зоні ЮНЕСКО? Чи, панове з площі Ринок, коли ви надавали забудовнику дозвіл на оренду землі, то сподівались, що він там буде «коники ліпити»? Самі знаєте, з чого…

25-ти поверхова житлова забудова в історичному ареалі, це, звичайно, крамола. Але ще більшою крамолою є от цей підхід «сороки-ворони», яка би мала керуватись не підігрітими симпатіями, коли роздає забудовникам індульгенції, а справді бажанням зберегти і примножити унікальність міста Львова”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Медіа та блогерам пригрозили криміналом через ТЦК

За спекулятивні дії в інформаційному просторі, які полягають у прямих звинуваченнях начебто не законних дій…

31 хв. тому

Садовий хоче літати до дітей у Лондон

Мер Львова висловився щодо можливого відкриття львівського аеропорту

2 години тому

Причина призупинення бронювання через “Дію”

Народний обранець вважає, що заходи відбуваються у рамках аудиту списків заброньованих підприємств

3 години тому