То є Львів: у кафе вбиральні платні і на кодових замках (ФОТО)

Новини 18 Жовтня, 2019 2 379

Фото: ФБ/"Гаряча лінія міста Львова"

Міську владу Львова закликають розібратися

У кафе біля залізничного вокзалу Львова вхід до вбиралень платний, а чек на оплату вибивають із зазначенням оплати за «льодяник» і  в кінці чеку відвідувачів просять «поділитися враженнями від візиту».

Про це сьогодні, 18 жовтня, повідомила у своєму дописі на «Гарячу лінію міста Львова» Софія Гаврильців.

Скриншот ФБ

Скриншот ФБ

«Поясніть ситуацію! Вчора на головному вокзалі в кафе “Львівський потяг” відмовились пускати в туалет. Сказали, що туалет платний, 5 грн, і треба сплатити на касі. Коли сплатила на касі гроші, касир сказав, що на туалеті кодовий замок, і код на чеку, чек видали на ЛЬОДЯНИК! Чому чек видається на Льодяник? прохання розібратись з тим закладом. На скільки я знаю, то в місті існує постанова Львівської міської ради про відкритий доступ до вбиралень! Хочу додати що така ж ситуація і в “pizza 24” в якому взагалі відмовились пустити в туалет людину з протезом стопи, і змусили йти на вокзал», – зазначається у дописі Софії Гаврильців.

Фото: ФБ/”Гаряча лінія міста Львова”

Фото: google/Inna Didovych

Скриншот

УКРАЇНА
ЛЬВІВСЬКА МІСЬКА РАДА


17-та сесія 5-го скликанняУХВАЛА № 3468

від 07.05.2010

Про врегулювання питання громадських вбиралень

У зв’язку з динамічним розвитком туристичної галузі та проведенням у м.Львові великої кількості масових заходів європейського рівня, з метою дотримання санітарно-епідеміологічних норм, а також належної підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, враховуючи Концепцію забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення в приймаючих містах під час проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу, затверджену наказом Міністерства охорони здоров’я від 03.09.2009 № 660, керуючись ст.26, 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.10 Закону України Про благоустрій населених пунктів, міська рада ухвалила:
1. Районним адміністраціям, департаменту економічної політики провести моніторинг наявних у місті стаціонарних (або пересувних) громадських вбиралень та подати у департамент житлового господарства та інфраструктури інформацію про кількість громадських вбиралень, місце їх розміщення, стан їх обслуговування та придатність до експлуатації.
Термін: до 15.05.2010.
Відповідальні: голови районних
адміністраційдиректор департаменту
економічної політики.
2. Департаменту житлового господарства та інфраструктури:
2.1. Розробити та подати міській раді на затвердження Програму розвитку мережі громадських вбиралень у м.Львові на 2010-2012 роки на підставі інформації районних адміністрацій та департаменту економічної політики про наявні громадські вбиральні.
Термін: до 01.07.2010.
2.2. Розробити спільно з департаментом містобудування та подати міській раді на затвердження Схему розміщення громадських вбиралень з підбором конкретних земельних ділянок.
Термін: до 01.07.2010.
Відповідальний: директор департаменту
житлового господарства та
інфраструктури.
3. Встановити, що:
3.1. Програма розвитку мережі громадських вбиралень у м.Львові на 2010-2012 роки повинна передбачати встановлення громадських туалетів нового покоління (модульного, контейнерного типу тощо), визначати їх необхідну кількість, тип, розміщення, організацію їхньої експлуатації й обслуговування, а також визначати умови залучення інвесторів до розвитку такої мережі у місті.
3.2. Заходи Програми розвитку мережі громадських вбиралень у м.Львові на 2010-2012 роки повинні бути включені до загального плану підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу у м.Львові.
4. Запровадити у м.Львові безперешкодне користування мешканцями та гостями міста туалетами:
4.1. У приміщеннях виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та організацій на безоплатній основі.
4.2. У закладах ресторанного господарства на платній або безоплатній основі згідно з вимогами, встановленими відповідним власником закладу ресторанного господарства.
5. Департаменту економічної політики:
5.1. Забезпечити попередження власників закладів ресторанного господарства (ресторанів, кафе, барів тощо) про запровадження вищезазначених заходів.
Терміндо 15.05.2010.
Відповідальний: директор департаменту
економічної політики.
5.2. Спільно з районними адміністраціями та міською санітарно-епідеміологічною службою у межах своїх повноважень здійснювати постійний контроль за виконанням цієї ухвали.
Відповідальні: директор департаменту
економічної політикиголови районних
адміністрацій.
5.3. Забезпечити щодо об’єктів комунальної власності, що передані в оренду з метою розміщення закладів ресторанного господарства, внесення у встановленому порядку доповнень до договорів оренди нормами стосовно безперешкодного користування туалетами мешканцями та гостями міста.
Відповідальний: директор департаменту
економічної політики.
6. Департаменту “Адміністрація міського голови“ оприлюднити у засобах масової інформації норми цієї ухвали щодо безперешкодного користування туалетами мешканцями та гостями міста.
Відповідальний: директор департаменту
“Адміністрація міського голови“.
7. Контроль за виконанням ухвали покласти на першого заступника міського голови.

Міський голова А.Садовий

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,