Новини

Такими темпами скоро і ціни в магазинах заборонять оголошувати, – Разумков

Валютний курс став в Україні майже державною таємницею. Нацбанк дійсно думає, що закривши курс від українців, буде краще? Це нагадує позицію страуса, який сховав свою голову в пісок.

Про це у Фейсбуці пише екс-спікер Дмитро Разумков, інформує Четверта студія.

Щодо самого курсу, то тут дійсно багато в чому винна росія. Через її напад та нелюдську агресію Україна втрачає мільярди гривень. Однак списувати все на війну тут теж не варто.

Багато в чому на проблеми з курсом вплинула і політика Нацбанку, який потурав в усьому Уряду. Установа активно друкувала кошти – більше 240 млрд грн за останні місяці, які йшли на покупку доларів, а потім ймовірно виводилися із країни. Така економічна політика підірвала фінасовий ринок. Який і до 24 лютого страждав від нестачі валюти та відсутності експорту товарів з доданою вартістю.

Щоб виправити ситуацію, НБУ та Уряд мають залучати інвестиції в економіку, напрацювати механізм взаємодії з бізнесом щодо продажу частини валюти з експортних надходжень. Збалансовано задовольнити пропозицію на валютному ринку, не вмикати друкарський станок “за першою вимогою”, а головне – мати стратегію валютної політики.

Тільки реальними та економічно виваженими кроками ми зможемо зміцнити фінансовий сектор. Якщо проблему ховати від очей людей, вона точно не зникне. Такими темпами скоро і ціни в магазинах заборонять оголошувати.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

16 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

17 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

17 години тому