Новини

СЗР заперечує свою причетність до справи Чауса (ВІДЕО)

Під час засідання комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки обговорювали зміст ноти МЗС Республіки Молдова щодо викрадення судді Миколи Чауса.

Про це в ефірі “Прямого” повідомив народний депутат з фракції “Європейська Солідарність”, Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський, пише Четверта студія.

“Сьогодні під час засідання торкнулися нещодавніх подій, пов’язаних із викраденням і можливим знаходженням на території України судді Чауса і причетності до цього низки спеціальних служб, зокрема, з України”, – зазначив Забродський.

“У ЗМІ з’явилася копія і зміст ноти Молдови, яка була оголошена Україні. Начебто під час цієї операції були задіяні транспортні засоби, які належать посольству України в Молдові, і відповідні офіцери ГУР Міністерства оборони. На обидва питання комітет отримав ряд відповідей – з одного боку від очільника ГУР, з іншого боку – від представників зовнішньої розвідки України”, – також повідомив генерал Забродський.

Він зазначив, що представники Служби зовнішньої розвідки України та ГУР заперечують будь-яку причетність до цих подій.

“Я сподіваюсь, до наступного засідання, на яке прийнято рішення запросити голову Служби зовнішньої розвідки, ми будемо знати значно більше. Чимало інформації з цього приводу циркулює зараз у відкритих джерелах”, – сказав Михайло Забродський.

“Можливий наслідок – це суттєве погіршення відносин з Республікою Молдова. Це наш стратегічний партнер, який, до речі, прикриває наш західний фланг і на території якого вже знаходяться російські війська у вигляді  миротворчого контингенту Придністров’я. Явно не в національних інтересах України погіршувати цю ситуацію. І тим більше сприяти якимось чином дискредитації діючого президента Республіки Молдова, тому що, на жаль, альтернативою їй є лише проросійські сили”, – наголосив генерал.

Він також повідомив, що члени комітету підтримали рішення викликати на наступне засідання міністра закордонних справ Дмитра Кулебу і начальника розвідки Валерія Кондратюка.

“Пропозиція, яка була внесена, зокрема, представниками нашої фракції та фракції “Голос”, щодо заслухання на наступному засіданні комітеті очільника Служби зовнішньої розвідки, у тому числі з питання, пов’язаного з переміщенням через державний кордон судді Чауса, знайшла розуміння і була закріплена відповідним голосуванням членів комітету”, – розповів Забродський.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

11 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

19 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

19 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

20 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

23 години тому