Новини

Син загиблого поліцейського зі Львівщини написав листа Миколаю (ВІДЕО)

4-річний Назарчик Рущишин, як і багато інших діток, заздалегідь намалював листа святому Миколаю. Дитяча рука вивела на папері прапор України, танки, літаки, машини та – солдатів, солдатів, солдатів.

Життєву історію розповіли у поліції Львівщини, пише Четверта студія.

«Мій тато – солдат. Тому я і малюю багато солдатів, щоб Україну захищати, – пояснює маленький хлопчик. – А ще – багато мішків з піском. Це щоб було де заховатися». Для себе Назар замовив лише дві мандаринки, дві цукерки та пляшку «Кока-Коли».

Тато Назарчика, Роман Рущишин, боєць батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Львів» Головного управління Національної поліції у Львівській області, загинув у бою з російськими окупантами на сході України у березні цього року.

Дружина загиблого поліцейського Оксана розповідає, що малий малює солдатів усюди – на стінах, на підвіконні, на столі. Немов хоче створити цілу армію для якнайшвидшої перемоги України. Під подушкою у Назара – синьо-жовтий прапор. У кімнаті – багато іграшкових автоматів. «Це щоб тебе захищати, я ж також солдат», – пояснює він мамі. Навіть з конструктора «Лего» Назар складає синьо-жовтих солдатиків.

У старшого сержанта поліції Романа Рущишина сиротами залишилися троє дітей – 4-річний Назарчик, 13-річна Настя та 15-річний Роман.

«Він був найкращим татом. Коли бував вдома, постійно займався з дітьми, вчив усьому, що сам знав та вмів. Облаштував в одній з кімнат спортивну залу. У нас вдома висить прапор батальйону «Львів», а також портрет Романа Шухевича та Степана Бандери, – з теплою посмішкою згадує Оксана. – Як був на війні, намагався дзвонити так часто, як міг – щоб поспілкуватися зі мною, з дітьми…».

Якось Оксана вислала чоловікові фото найменшого сина у військовій амуніції. Тоді Назар ще сказав мамі – «Тепер я твій солдат, буду тебе захищати». Цієї фотографії Роман вже не побачив…

Нехай скоріше настане той час, коли наші діти проситимуть у Миколая солодощі чи гаджети, а не солдатів.

Все буде Україна!

Коментарі

Олег Довганик