Новини

Сила права і правди перемає право сили і брехні, на які дуже розраховує Росія, – Порошенко про здобутки українських дипломатів

Значні успіхи української дипломатії принесли відчутні результати для нашої держави. Сьогодні дипломати на рівні з українськими воїнами захищають суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України.

Про це сказав п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в коментарі журналістам.

У День працівників дипломатичної служби України п’ятий Президент України поклав квіти до меморіальної дошки, встановленої на історичній будівлі по вул. Терещенківській, 9, де у 1917-1919 роках працювало перше зовнішньополітичне відомство української держави. На фасаді цієї будівлі також встановлена меморіальна дошка першому міністрові закордонних справ Української народної республіки Олександру Шульгину.

«Сьогодні перш за все я вітаю українських дипломатів – велику нашу дипломатичну родину, до якої я приєдную і себе як колишній міністр закордонних справ і п’ятий Президент України» – сказав Петро Порошенко.

«Хочу привітати з успіхами українську дипломатію. Не соромтеся говорити про свої успіхи», – додав він.

Петро Порошенко нагадав про значні досягнення українських дипломатів – такі як підписання Угоди про асоціацію з ЄС включно з поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі. «Угоди, яка забезпечує включно з участю української дипломатії участь у засіданнях Ради Європейського Союзу, потужну санкційну підтримку України проти Російської Федерації як країни-агресора», – наголосив Порошенко.

«Хочу наголосити, що наш рух в Європу, до повноправного членства в Євросоюзі та НАТО закріплений в українській Конституції – це є потужний результат роботи української дипломатії», – сказав Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» також підкреслив, що членство України в Раді безпеки ООН дозволило об’єднати світову коаліцію на підтримку нашої країни, забезпечило системні рішення Генеральної Асамблеї ООН проти країни-агресора. Він наголосив на важливості успіхів і в міжнародних судах, де ми притягаємо Росію до відповідальності.

«Це також результати роботи української дипломатії», – сказав він.

«Це яскрава демонстрація того, що сила права і сила правди перемагає право сили, право брехні, право фейкових новин, на які дуже розрахувала Російська Федерація», – підкреслив Петро Порошенко.

Політик нагадав також про ухвалений закон, який захищає українських дипломатів.

«Безумовно віддаючи належне українській армії, українським воїнам за збереження суверенітету та територіальної цілісності, незалежності нашої держави, я хочу за те ж саме подякувати українським дипломатам. Бо їхній внесок надзвичайно важливий і в захист українського суверенітету, захист українських позицій на міжнародній арені», – наголосив п’ятий Президент України.

Петро Порошенко відзначив ще один важливий здобуток української дипломатії: «Я хочу ще привітати із досягненням того, що стосується кожного українця безпосередньо – це безвіз, право вільно подорожувати країнами світу. Сьогодні вже більше ста тридцяти країн відкривають свої двері українцям».

Він підкреслив, що все це є результатом роботи української дипломатії, яка започаткувала свою діяльність у 1917 році.

Коментарі

Кенцало Юра