Новини

Священник і перший капелан ЗСУ презентував авторську книгу-казку “Семенові зорі”

Сьогодні, 28 липня, у сесійному залі Львівської обласної ради відбулася презентація книги “Семенові зорі”, автором якої є перший в історії військовий капелан Збройних Сил України при штабі АТО отець Андрій Зелінський.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Презентація видання відбулася з нагоди Дня Української Державності.

“Сьогодні, мабуть, найкращий день для того, щоби поговорити про нашу тему – про історію української вічності, яку мені вдалося розкрити як казку на сторінках книжки “Семенові зорі”, – сказав на зустрічі священник і капелан. – Для мене Україна розпочинається з подиву. Бо насправді подив це те, що залишає людину справді вільною. Це єдина реакція, яка не може бути ідеологічно зумовлена і владно-нормативно визначена”.

Автор розповів про вигадану ним країну і про персонажів книги, кожен з яких має спонукати до роздумів, алегорій і висновків. Письменник, політолог і духівник аналізує виклики часу – епідемії, війну, кліматичні й екологічні зміни, потужності штучного інтелекту, а також загрози для демократичних суспільств.

“Сьогодні в Україні насправді відбуваються події епохального значення, глобального масштабу. І це точно може стати початком нового світу, – каже Андрій Зелінський. – Сьогодні людська воля і свобода – це те важливе, що можна легко втратити. Але Україна завжди була і завжди буде залишатися вільною – бо це край вільних людей. Тільки вільні люди здатні на подвиг”.

Фантастичні персонажі книги “Семенові зорі” нерозривно пов’язані з історіями реальних героїв, яких автор знав, яких бачив і з ким дружив. Це молоді хлопці, воїни, Герої України, яких священник супроводжував на фронті і яких, на жаль, сьогодні вже нема з нами.

“З Божою поміччю і ласкою ми ідемо до перемоги у сучасній війні. Я впевнений, що спільними зусиллями нашу державність ми будемо нести далі, – зазначив під час презентації заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод. – Велика кількість народів не мали власної державності. І вони через це страждають. Велика подяка кожному за те, що ви робите для того, щоби наша державність існувала”.

З нагоди Дня Державності України Юрій Холод нагородив отця Андрія Зелінського подякою голови Львівської обласної ради.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

7 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

15 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

16 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

16 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

20 години тому