Новини

Світовий банк залишив стабільним прогноз зростання в Україні до 2020 року

Про це йдеться в оприлюдненій у вівторок доповіді Світового банку “Перспективи світової економіки”, передає власний кореспондент Укрінформу.

Так, у розділі прогнозів економічного зростання у країнах Європи й Центральної Азії зазначається, що зростання в Україні за підсумками 2017-го року очікується на рівні 2,0%. Водночас, у 2018-му й 2019-му роках прогнозується зростання української економіки на рівні 3,5% і 4,0% відповідно. Прогноз на 2020 рік також становить 4,0%.

При цьому, оцінки по Україні не змінилися в порівнянні з попереднім оглядом Світового банку, що вийшов у червні 2017 року – за виключенням додавання прогнозу на 2020 рік.

Тим часом відзначається, що в цілому по регіону Європи й Центральної Азії темпи економічного зростання “перевищили очікування” й досягли в 2017 році 3,7%, тоді як у попередньому році вони становили лише 1,7%.

“Ці успіхи були досягнуті після трьох років вкрай повільного зростання, слідом за різким падінням цін на нафту в 2014 році”, – зазначається в документі.

Натомість, зауважується далі, “геополітична напруженість в Україні, посилення санкцій проти Росії або загострення її відносин з Європейським Союзом можуть стримати міжнародних інвесторів і негативно відобразитися на темпах економічного зростання у регіоні”.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

51 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

57 хв. тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

3 години тому