Новини

Судові засідання щодо притягнення до адмінвідповідальності водія, який в’їхав у браму Личаківського цвинтаря, перенесли

Личаківський районний суд мав розглядати дві справи про притягнення до адміністративної відповідальності водія, який у ніч на 15 січня в’їхав у одну з головних брам Личаківського цвинтаря. Водію інкримінують керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження майна. Однак, водій-порушник подав клопотання про перенесення розгляду справ. Наступні судові засідання призначено на 28 лютого.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«Львівська міська рада та ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» не є безпосередніми учасниками судового процесу на цьому етапі. Однак, ми будемо пильно стежити за цими справами. Вони є резонансними. Адже йдеться про пошкоджене комунальне майно, яке є ще й пам’яткою архітектури», – зазначили у юридичному департаменті ЛМР.

Як додала керуюча справами виконкому Наталія Алєксєєва, місто очікує на рішення суду, аби процес відшкодування збитків, завданих громаді, не затягувався.

«Адміністративне провадження у цій справі є надзвичайно важливим у контексті доведення вини водія щодо нанесення збитків громаді. Усі необхідні документи щодо нанесення збитків ми зі своєї сторони,надали», – зазначила Наталія Алєксєєва.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 15 січня, 27-річний нетверезий водій влетів у одну з головних брам Личаківського цвинтаря – з боку вул. Шімзерів. Внаслідок наїзду конструкція змістилася та вкрилася тріщинами. Для проведення ремонтно-реставраційних робіт майже 2/3 брами доведеться демонтувати до основи, тріснуті блоки  – замінити на нові, а тоді знову зібрати всі елементи. Відповідно до кошторису, попередня вартість відновлення брами  – 710 тис. грн.

Додамо, брама з боку вул. Шімзерів була збудована у 1901 р. в неоготичному стилі з пісковика. На брамі розміщений медальйон із зображенням Матері Божої, авторства Еміля Шредля. Востаннє реставрацію цієї брами місто проводило у 2015 році.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

4 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

5 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

5 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

9 години тому