Суд зупинив будівництво сміттєпереробного заводу у Львові

Новини 08 Липня, 2020 566
Суд зупинив будівництво сміттєпереробного заводу у Львові. Фото: відкриті джерела.

Суд зупинив будівництво сміттєпереробного заводу у Львові. Фото: відкриті джерела.

У середу, 8 липня, Восьмий апеляційний адміністративний суд направив справу про будівництво сміттєзаводу на вул. Пластовій у Львові для продовження розгляду до суду першої інстанції.

У коментарі кореспонденту порталу оперативних новин “Варта1” адвокат Андрій Петришин розповів про подальшу стратегію у справі, пише “Четверта студія”.

“Нам вдалося перемогти, скасовано рішення першої інстанції, залишено в силі заходи забезпечення позову, які унеможливлюють подальші планування й будівництво сміттєпереробного заводу”, – розповів він.

“На цьому боротьба не закінчилась, – зазначає адвокат. – Ми зробимо все для того, щоб завод на вулиці Пластовій побудований не був”.

Також, на його думку, за прийняття таких незаконних рішень має бути особиста відповідальність. Незаконність рішення судді Гавдика підтверджена сьогоднішньою постановою апеляційного суду. “Ініціативою моїх довірителів є те, щоби було подано скаргу на його незаконні дії до Вищої ради правосуддя, дисциплінарної комісії, щоб це було повчальним уроком для суддів, які приймають незаконні рішення, що суперечать конституційним приписам та інтересам кожного громадянина”.

Наступне слухання відбудеться в серпні. Буде розвинута інша стратегія та будуть викликані над допит свідки, міський голова Львова Андрій Садовий, а також усі члени виконкому.

Андрій Петришин також зазначив, що “альтернативу ділянці на Пластовій пропонували, але Львівська міська рада, вочевидь, не зацікавлена, щоб завод побудували за межами її юрисдикції, її владної схеми”.

Сміттєпереробний завод, вважає він, однозначно потрібен, але за умови допустимої відстані, безпечної для життя та здоров’я людей.

Коментарі

Позначки: , ,