Суд закрив справу про обвал будинку у Дрогобичі

Новини 26 Листопада, 2021 113

Суд закрив справу про обвал будинку у Дрогобичі

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області закрив кримінальне провадження проти комунальників через обвал будинку у Дрогобичі, де у 2019 році загинуло 8 людей.

Відповідну ухвалу оприлюднили у Єдиному реєстрі судових рішень, пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Справу закрили через те, що прокуратура пропустила граничний термін скерування обвинувального акту до суду. В ухвалі суду йдеться, що обвинувальний акт був складений та підписаний 24 липня 2020 року – тобто в останній день строку досудового розслідування. А до Дрогобицького міськрайонного суду його направили 30 липня 2020 року.

Зважаючи на закриття кримінальної справи, суд залишив без розгляду цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Суд виніс ухвалу 17 листопада 2021 року. Її можна оскаржити у Львівському апеляційному суді впродовж семи днів із дня проголошення.

Обвал частини будинку на вулиці Грушевського, 101/1 трапився близько 3 години ночі 28 серпня 2019 року. Там повністю обвалився один під’їзд. Через це загинуло 8 людей. Підозрюваними у трагедії були двоє комунальників – інженерка житлово-експлуатаційної компанії Ростислава Петречко та майстер дільниці Ростислав Дацишин. Обох підозрювали у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Нагадаємо, Суспільне розбиралося у причинах трагедії у Дрогобичі та проблемах старого житлового фонду в Україні. Документальний фільм-розслідування “Дрогобич 101/1” дає відповідь на запитання, що сталося, хто винен та що потрібно робити, аби подібні трагедії не повторилися з іншими будинками, збудованими за часів СРСР.

Коментарі

Позначки: ,