Суд виніс вирок полякам, які палили фаєри на Польському військовому меморіалі у Львові

Новини 30 Листопада, 2018 86

Фото: Польський військовий меморіал у Львові (pixabay.com)

Учасникам так званого «фаєр-шоу» на Личаківському кладовищі у Львові 30 листопада оголосили вирок.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, завершено досудове розслідування стосовно трьох громадян Республіки Польща, які підозрювались у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 296 (хуліганство) КК України.

«Інцидент трапився цьогоріч, 22 листопада, на території Державного історико-культурного музею «Личаківський цвинтар» у  Львові.  23, 26 та 28-річний зловмисники, зневажаючи моральні засади суспільства в частині поваги до померлих та місць їхнього поховання, вчинили дії, що мали на меті зневажати  суспільну пам’ять про померлого, продемонстрували зневажливе ставлення до місця поховання, суспільних і релігійних принципів та традицій, без повідомлення  відповідних органів  місцевого самоврядування про проведення акції  із застосуванням  піротехнічних засобів, підпалили два факели на Польському військовому меморіалі у Львові (так званий «Меморіал львівських орлят»), чим створили небезпеку пошкодження чи знищення поховань», – зазначається у повідомленні.

Під час досудового розслідування до підозрюваних застосовувався запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Вироком Личаківського районного суду  Львова від 30 листопада 2018 року, вказаних осіб визнано винними та призначено покарання у вигляді штрафу. Усім трьом доведеться сплатити по 8,5 тис грн.

Як повідомлялося, на Личаківському цвинтарі Львова затримали провокаторів з Польщі.

 

Коментарі

Позначки: , , ,