Новини

Суд призначив покарання громадянину України, який займався контрабандою бурштину

На підставі матеріалів оперативників 7 Карпатського прикордонного загону на весні 2021 року в ЄРДР зареєстровано кримінальне провадження стосовно громадянина України, який намагався незаконно вивезти через пункт пропуску «Шегині» до Польщі дорогоцінне каміння загальною вагою понад 65 кг.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ДПСУ.

Закінчено судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо 40-річного жителя Хмельницької області за фактом незаконного придбання, зберігання та перевезення бурштину, законність якого не підтверджується відповідними документами (ч. 2 ст. 240-1 КК України).

Як стало відомо, правопорушник, перебуваючи у м. Судова Вишня Яворівського району Львівської області, діючи умисно, протиправно, керуючись корисливим мотивом, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, та з метою перевезення через державний кордон України в напрямку Республіки Польща за грошову винагороду отримав від невідомої особи каміння бурштину в стані сировини вагою майже 66 кг, вартістю 259 428,67 грн.

Згодом придбане каміння бурштину він помістив у конструктивні отвори днища кузова транспортного засобу – автомобіля марки Volkswagen, та надалі намагався перемістити бурштин через державний кордон.

З огляду на те, що фігурант визнав свою вину, прокурори уклали з підозрюваним угоду про визнання винуватості.

Суд затвердив угоду і призначив засудженому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, та відповідно до ст. 75 КК України звільнив від відбування покарання з випробуванням на 2 роки іспитового строку. Речовий доказ бурштин – конфісковано в дохід держави.

Нагадаємо попередньо відбулися ще три суди щодо інших контрабандистів бурштину.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

4 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

12 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

12 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

13 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

16 години тому