Дубляни виключено зі складу Львівської територіальної громади

Новини 24 Вересня, 2021 731

Суд позбавив Дубляни від Садового

Рішенням суду Дубляни виключено зі складу Львівської територіальної громади

22 вересня 2021 року у справі за номером № 640/32312/20 Окружний адмінсуд м. Києва частково задовільнив мої позовні вимоги до Кабміну та вирішив “виключити Дублянську територіальну громаду Жовківського району зі складу Львівської територіальної громади з адміністративним центром у м. Львів”.

Про це у Фейсбуці повідомив громадський активіст Віталій Горбатенко, пише Четверта студія.

Основна аргументація суду – це відсутність добровільності при об’єднанні територіальних громад.

Суд зазначає, що в ході розгляду справи встановлено порушення прав та охоронюваних законом інтересів позивача шляхом включення останнього до спроможної територіальної громади за відсутності такого волевиявлення та наявності рішення про його об’єднання з іншою територіальною громадою.

Вказані порушення принципів добровільності, відкритості та прозорості при формуванні перспективного плану формування територій громад Львівської області в частині, що стосується Дублянської територіальної громади, на думку суду, мало своїм наслідком порушення принципів місцевого самоврядування.

Перед скандальними рішеннями ЛОДА та Кабміну про насильне приєднання до Львова навколишніх громад я зазначав можновладцям, що це йде врозріз з Конституцією, Європейською хартією місцевого самоврядування, ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні” та ЗУ “Про добровільне об’єднання територіальних громад”. Громади будуть оскаржувати неправомірні рішення, але в той час домінувала політична воля, а не верховенство права.

“Прогнозую, що зараз почнеться вереск ЗМІ, наближених до міського голови Львова, як і у випадку з рішенням щодо Малехова. Але сувора реальність така, що Львову немає чим похвалитися щодо поліпшення життя у приєднаних громадах. Для прикладу замість обіцяної частки із 500 млн грн реверсної дотації, які Львів віддавав у держбюджет, Дубляни отримують дирку від бублика”, – повідомив активіст.

Коментарі

Позначки: , ,