Новини

Суд підтвердив зобов’язання носити документи під час карантину: за порушення загрожує штраф

Дарницький районний суд Києва оштрафував чоловіка за перебування на вулиці під час карантину без документів, що засвідчують особу або підтверджують громадянство.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН,  відповідну постанову було прийнято 21 липня. Суть справи полягає в тому, що чоловік, перебуваючи в громадському місці (на зупинці), знаходився в стані алкогольного сп’яніння, нецензурно висловлювався в бік перехожих і поліцейських. Також він знаходився на вулиці без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство або спеціальний статус.

В судовому засіданні він свою вину у вчиненні інкримінованого правопорушення визнав та не заперечував обставин викладених в протоколі.

Відповідно до п. п. 2 п. 3 Постанови Кабміну № 392 на період дії карантину забороняється перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство або її спеціальний статус.

Відповідно до ст. 44-3 КУпАП передбачена відповідальність за порушення правил карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом “Про захист населення від інфекційних хвороб”, іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

Дослідивши протокол про адміністративне правопорушення, рапорти, відеозапису з нагрудних камер поліцейських, оцінивши всі обставини справи в їх сукупності, суд визнав чоловіка винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП. На нього накладено штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі 17 тисяч гривень на користь держави. Відзначається, що відповідне рішення може бути оскаржене в апеляції.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

У Львові оцифрували 150 тисяч цінних історичних документів

Всі справи сформовані в алфавітному порядку назв вулиць станом на 1945 рік та представлені на…

35 хв. тому

У Львові поліцейському хотіли дати рекордно малий хабар

Хабар поліцейському, зберігання психотропів та крадіжки з супермаркетів – чоловіку винесено вирок

3 години тому

У Львові суд оштрафував священника УПЦ МП

роздавав проросійські книжки

3 години тому

На Львівщині сплатили понад 9 млн грн збору за паркування

Ставка збору та порядок сплати збору до бюджету встановлюються відповідною сільською, селищною, міською радою

3 години тому

Лазановський записав дуетну пісню з військовим

Олександр служив добровольцем у 57-ій бригаді з 2022-го року. Хлопець воював на території Херсонщини, де…

5 години тому