Новини

Стоматологу з Трускавця присудили 240 годин громадських робіт через перелом ноги пацієнтки

У лютому 2024 року лікар-стоматолог з Трускавця мав конфлікт з пацієнткою. Вона вимагала повернення коштів за неякісні стоматологічні послуги. Суперечку жінка почала знімати на мобільний телефон. Щоб припинити зйомку, стоматолог силою вирвав смартфон з її рук. Через це пацієнтка оступилася на сходах та впала, отримавши два закриті переломи.

Хто повідомляє: Єдиний реєстр судових рішень

2 серпня 2024 року Трускавецький міський суд призначив лікарю-стоматологу з Трускавця 240 годин громадських робіт. Його обвинувачували за ст. 128 Кримінального Кодексу України – необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Як вказано у справі, 1 лютого 2024 вранці до кабінету, де він надає стоматологічні послуги, прийшла пацієнтка з вимогою повернути кошти за неякісне лікування зубів. Коли стоматолог оглянув жінку, то, за його словами, зрозумів, що вона просто вимагає в нього кошти, тому попросив її покинути приміщення. Але пацієнтка цього робити не збиралася. Трускавчанин виставив її з речами за двері. Після чого жінка почала знімати на свій мобільний телефон не лише кабінет, а і його власне подвір’я.

Щоб припинити відеозйомку, стоматолог схопився руками за телефон та силою вирвав його. Все це відбувалося на забрукованих сходах, на яких потерпіла оступилася й впала. Як виявилося згодом, жінка отримала два закриті переломи лівої ноги: гомілково-ступневого суглобу та гомілкової кістки.

Лікар-стоматолог свою вину на суді визнав та пояснив, що після падіння, на його думку, пацієнтка не виглядала на людину з переломом. А сам він мусив залишити потерпілу, адже його батькові стало погано й він надавав йому допомогу.

Суд врахував позитивні характеристики обвинуваченого й те, що в нього на утриманні двоє малолітніх дітей та присудив стоматологу 240 годин громадських робіт.

Коментарі

Олег Довганик