Новини

Степанов готовий “згладити висоту” третьої хвилі коронавірусу

Третя хвиля пандемії коронавірусу, яка шириться світом, не оминула й Україну. Але МОЗ до неї підготувався заздалегідь, зміцнюючи медичну систему.

На цьому наголосив під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише Четверта студія.

За його словами, останні кілька днів в Україні, як і в цілому у світі, фіксують стабільне зростання кількості хворих та госпіталізованих. На ранок 9 березня в наших лікарнях перебувало 26525 осіб із коронавірусом. Крім того, міністр звернув увагу на основні ознаки нового мутованого британсько-африканського штаму COVID-19.

«Цей штам коронавірусу вирізняється коротким інкубаційним періодом – 1–3 дні, втричі більшою заразністю, зменшенням частки безсимптомних або легких форм захворювання та, на жаль, високою смертністю. Крім органів дихання, вірус почав вражати нирки, печінку та центральну нервову систему. У світі також суттєво зросла частка повторних заражень, яка коливається від 4 до 18% від загальної кількості нових захворювань. У 52–76% пацієнтів фіксують також виражений постковідний синдром тривалістю від 3 до 6 місяців», – зазначив Максим Степанов.

Щоб убезпечити себе від хвороби, міністр вкотре закликав дотримуватися особистої гігієни – носити маски, мити руки тощо. А також інформаційної – зокрема, не вірити різноманітним фейкам про якість і побічні ефекти вакцини, отримувати інформацію про коронавірус з офіційних джерел і дотримуватися рекомендацій МОЗ.

Що стосується попередніх заходів, запроваджених для подолання пандемії, за словами міністра, вони довели свою ефективність. Це дає право стверджувати, що уряд здатен «згладити висоту» і третьої хвилі пандемії, до якої в міністерстві були готові, запевняє Максим Степанов.

«Стратегія «адаптивного карантину» дозволяла нам контролювати поширення захворюваності та тримати навантаження на медичну систему в прийнятних рамках, – підкреслив Максим Степанов. – Третя хвиля для нас не стала несподіванкою. Ми готувалися до неї, зокрема, зміцнюючи нашу медичну систему, збільшуючи кількість ліжок у лікарнях, роблячи інші дії, необхідні для надання медичної допомоги».

Максим Степанов: Ми здатні «згладити висоту» третьої хвилі пандемії

📍Третя хвиля пандемії коронавірусу, яка шириться…

Опубліковано Міністерство охорони здоров’я України Вівторок, 9 березня 2021 р.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

11 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

19 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

19 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

20 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

23 години тому