Стало відомо, скільки людей претендує на одне робоче місце у Львові

Новини 14 Травня, 2022 253

У Львові на одну вакантну посаду претендує у середньому 4 кандидати

Місто вийшло на друге місце в Україні за кількістю пропозицій роботи та резюме. Лідером, як і до початку повномасштабної війни, залишається Київ.

Такі дані озвучили під час конференції “Мої фінанси під час війни”, яке організувало Міністерство фінансів України спільно з Finance.ua, пише Четверта студія з посиланням на Еспресо.

За інформацією одного з найбільших порталів з пошуку роботи robota.ua, на початку травня найбільш активними виявилися столичні роботодавці, які запропонували 4 тисяч нових місць праці, а також працедавці Львова (майже 2 тисячі вакансій). далі йдуть Дніпро (близько 900 пропозицій роботи), Одеса (трохи більш, як 650) та Вінниця (406).

У цих же містах українці найбільш активно шукали роботу. У Львові – трохи більш ніж 8 тисяч, і це третє місце за активністю. На перших двох опинилися Київ, у якому з’явилося майже 33,8 тисячі нових резюме, та Одеса – понад 8,5 тис. У Полтаві зацікавленість у працевлаштуванні виказало понад 2,5 особи, у Дніпрі – трохи більш, ніж 1 тисяча.

У Львові на одну вакантну посаду претендує у середньому 4 кандидати. Найбільша конкуренція на ринку праці спостерігається в Одесі (13 людей на місце) та Києві (8) людей.

На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну роботодавці найбільш охоче наймали на роботу продавців, касирів, водіїв, різноробочих, медиків та аптечний персонал. Це зрозуміло, адже з початком активних бойових дій виникли проблеми з логістикою, транспортом, були великі черги у магазинах та аптеках. Зараз же українські фірми найчастіше шукають веброзробників, перекладачів, операторів кол-центру, копірайтерів та інтернет-маркетологів.

Коментарі

Позначки: ,