Новини

Справа про зґвалтування 11-річної дитини у Львові: апеляційний суд залишив вирок без змін

Львівський апеляційний суд підтвердив вирок Залізничного районного суду для ґвалтівника малолітнього львів’янина Стратона Яцківа. Кривдника дитини — Мирослава Мартинюка — також внесли до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Про це 4 вересня повідомила мама хлопчика Софія Яцків на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні, після року судових засідань, Львівський апеляційний суд підтвердив вирок Залізничного районного суду від 5 травня 2023 року, а саме 13 років позбавлення волі та внесення обвинуваченого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. Більше чотирьох років пішло на встановлення істини і справедливості. Надто довго, як на нашу думку, але нехай. Остаточний вирок є” — йдеться у повідомленні Софії Яцків.

Тоді до хлопчика підійшов незнайомець та попросив допомогти витягти мотоцикл з болота. Старший юнак завів хлопчика в хащі й познущався з нього. Того ж дня ґвалтівника затримала поліція.

Коли батьки у соцмережах розповіли про намір судитися із кривдником свого сина, чимало людей підтримало їх в цьому.

Судові розгляди тягнулися впродовж декількох років і лише у травні 2023 року суд виніс вирок ґвалтівнику 11-річного хлопчика — 13 років ув’язнення. На цей вирок обвинувачений подав апеляцію. Але Львівський апеляційний суд залишив вирок Залізничного суду без змін.

Мама хлопчика Софія Яцків у своєму повідомленні тако зазначила, що у них залишилася значна частина грошей, які їм надали для оплати адвоката. Тож тепер сім’я вирішила передати усі ці кошти на допомогу ЗСУ. “Якщо у вас є якісь побажання стосовно цих наданих Вами коштів, наприклад, задонатити на якийсь конкретний збір чи задонатити на якусь іншу добру справу, то прохання писати в приват, і ми врахуємо Ваше побажання”, — написала Софія Яцків.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

26 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

32 хв. тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

3 години тому