Новини

Спікер парламенту відвідав фестиваль української середньовічної культури на Львівщині

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відвідав фестиваль української середньовічної культури в с.Урич Сколівського району на Львівщині.

Як повідомляє прес-служба парламенту, під час урочистого відкриття спікер зазначив, що тисячу років тому на цих скелях воїни-русичи, українські лицарі говорили ворогу: «Тут стань».

«Так само, як наші воїни і лицарі на сході України говорять російському загарбнику «Тут стань»», – сказав він і підкреслив, що тут зароджувалась українська та військова культура України.

Парубій побажав всім воїнам, які стануть до бою, і всім учасникам фестивалю гарного настрою та занурення у середньовічну атмосферу – атмосферу середньовічного лицарства.

За його словами, фортеця Тустань була одним із символів Київської Русі як прикордонний величний форпост, який обороняє від ворогів. Голова парламенту додав, що з кожним роком збільшується кількість лицарів, які проводять бої, більша кількість ремісників, які відтворюють і ремісництво, і побут того періоду – «і тому важливо на цьому фестивалі, власне, відчути цю атмосферу».

Парубій зауважив, що з 1983 року бере участь у відтворенні історичної спадщини і має «величезну гордість від того, наскільки наповнюється змістом фестивалі у Тустані та нагадують нам українське лицарське середньовіччя». Він повідомив, що з 13 років брав участь в історико-археологічних експедиціях.

«Мав змогу вивчати і досліджувати той період. А зараз – величезна радість від того, яка кількість людей бере участь у фестивалі у середньовічних костюмах. Дух лицарства відновлюється серед людей, сюди приїжджають реставратори з багатьох країн світу. Київська Русь – це найбільш величний період української державності. На превеликий жаль, цей період не пропагувався», – додав голова Верховної Ради.

 

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

У Львові горіло сміття Садового (ВІДЕО)

Перед черговим кредитом на Пластову

12 хв. тому

Гончаренко закликав скликати позачергову Раду

Через ситуацію на Харківщині

29 хв. тому

Фінансова підтримка на закупівлю товарів для потреб Сил оборони: триває акредитація підприємств та волонтерських організацій

Акредитацію реалізовують в межах Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021 – 2025 роки

3 години тому