Новини

Соцмережі вибухнули обуренням щодо очільника Кам’янка-Бузького суду, який залишив «гуляти» на свободі вбивцю

В.о. голови Кам’янка-Бузького суду Маркіян Самсін не знайшов часу обрати запобіжний для підозрюваного у вбивстві старенької жінки. Чоловік, який палкою забив до смерті жінку – гуляє на волі, а також може «стати на лижі».

Про це написала на своїй сторінці у Facebook  журналіст, громадська активістка, голова постійної поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Львівській області Вікторія Балицька.

«Це вже якась недуга у суддів. В.о. голови Кам’янка-Бузького суду Маркіян Самсін не знайшов часу (чи бажання) обрати запобіжний для підозрюваного у вбивстві старенької жінки. В суботу увечері, у Кам’янка -Бузькій 25-річний раніше судимий чоловік прийшов до дому до пенсіонерки, щоб полагодити якусь побутову техніку. Але щось старенька не те сказала і він її забив до смерті палкою. Втік. Але поліцейські знайшли. Зізнався. Оголосили підозру. Заніс слідчий клопотання про обрання запобіжного до суду.
Суддя Самсін почав 5 листопада, приблизно о 16:00 засідання з обрання запобіжного але, наскільки мені відомо, без якихось внятних пояснень перервав і переніс засідання на  ранок 6 листопада, на 9:00. Це все ж не вкладається в голові. Це підозрюваний у вбивстві. Він не був затриманий на місці злочину, (а через певний час) відтак його поліція змушена відпустити додому. Так, отакий закон. Утримувати в відділенні його не мають права, це незаконно. Хто і як має його стерегти впродовж ночі? Може суддя? А якщо він «стане на лижі»?
Сучасне законодавство помножене на специфічну поведінку окремих суддів породжує якийсь правовий сюр. І долучаю фото судді, для якого підозрюваний в умисному вбивстві має можливість йти на всі чотири, – це нормально», – йдеться у дописі Вікторії Балицької.

Як повідомлялося, поліція викрила вбивцю жінки на Львівщині, але затримати не може: в суді завершився робочий день.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

1 годину тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

9 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

10 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

10 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

14 години тому