Новини

Сьогодні – Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

Щорічно, 24 жовтня, у світі відзначають Всесвітній день боротьби з поліомієлітом.

Його мета – привернути увагу світової спільноти до цього захворювання, загрозливих наслідків та необхідності профілактики.

Поліомієліт – інфекційне захворювання, спричинене вірусом, що вражає нервову систему. Ліків від поліомієліту не існує, однак його можна попередити за допомогою імунізації.
“Вакцинація – це єдиний спосіб захисту від поліомієліту. Батьки не повинні нехтувати здоров’ям своїм дітей і звертатись у поліклініки. На сьогодні область повність забезпечена вакциною, щоб провести якісну профілактику і дитина буде захищеною, якщо пройде вакцинацію згідно з календарем профілактичних щеплень”, – зазначила в.о. начальника відділу материнства та дитинства департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Любомира Кутневич.

Як розповіла головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я з епідеміології Наталія Тімко, вакцинація проти поліомієліту здійснюється в 2 і 4 місяці інактивованою поліомієлітною вакциною, в 6 і 18 місяців, 6 і 14 років – живою вакциною.

“Інактивована вакцина створює гуморальний імунітет, в крові появляються антитіла, які при вірусі допоможуть захворюванню не розвинутись, або проходити у легшій формі. Жива вакцина, окрім того, що формує гуморальний імунітет, вона ще створює місцевий імунітет в кишківнику”, – зазначила Наталія Тімко.
Зазначимо, 27 жовтня о 9:00 год у Стрийському парку відбудеться благодійний забіг, присвячений Всесвітньому дню боротьби з поліомієлітом.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

10 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

11 години тому