Новини

Сьогодні на Львівщині проходять повторні місцеві вибори

У 14 областях України 24 січня проходять повторні місцеві вибори.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, за інформацією на сайті ЦВК, місцевих депутатів, селищних голів або мерів обирають у Вінницькій, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Львівській, Полтавськй, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій та Черкаській областях.

У Конотопі Сумської області проходять повторні вибори мера, оскільки попередній мер Олександр Луговий, який переміг на виборах, пішов з життя від коронавірусу.

Як повідомляло «Суспільне», на Львівщині 24 січня 2021 року відбудуться повторні вибори голови сільської громади.

У неділю, 24 січня 2021 року, у Мурованській сільській громаді відбудуться повторні вибори. Про це повідомила начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської облдержадміністрації Зоряна Павлів.

Кандидат, якого обрала громада на місцевих виборах 25 жовтня, Зіновій Петрух помер. Відтак ТВК визнала обраного сілького голову, таким, що не набув своїх повноважень у зв’язку зі смертю.

Виборчий процес повторних виборів Мурованського сільського голови стартує з 5 грудня.

Що відомо

Вибори голови Мурованської сільської громади виграв єдиний кандидат на цю посаду – Зиновій Петрух (самовисуванець). За нього проголосували 94,34% виборців з необхідних 50% — це 2635 голосів.

Як розповів Суспільному представник Громадянської мережі ОПОРА Тарас Радь, у громаді може бути один кандидат, в такому разі вибори вважаються дійсними, якщо він набере більше 50% голосів виборців.

Через тиждень після виборів, 1 листопада, Зиновій Петрух помер.

Скриншот ФБ

Після смерті Зіновія Петруха вибори у Мурованській сільській громаді визнали як такі, що не відбулись

Шановні жителі Мурованської територіальної громади! Ось і настав день, коли ми знову маємо прийти на виборчі дільниці і…

Опубликовано Мурованська об’єднана територіальна громада Суббота, 23 января 2021 г.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко