Новини

“Слуга народу” Арахамія не впізнав співавторів Конституції (ФОТО, ВІДЕО)

Голова фракції “Слуга народу” не впізнав першого Генпрокурора України Віктора Шишкіна і героя України Степана Хмари, які прийшли на урочисте засідання Ради з нагоди Дня Конституції.

Про це пише Четверта студія з посиланням на українські ЗМІ.

З нагоди Дня Конституції нардепи зібрались у стінах Верховної Ради. Окрім них на урочистому засіданні були присутні багато гостей, зокрема співавтори головного закону України Віктор Шишкін і Степан Хмара. Проте, як виявилось не всі парламентарі знають своїх колег або ж осіб, які причетні до державотворення України.

Так, в одному із месенджерів в групі під назвою “Офіційний чат фракції” Давид Арахамія некоректно запитав у своїх колег про двох чоловіків, яких він не міг упізнати, повідомляється у Telegram-каналі “Через плечо”.

“Що це за два “дєда-мопєда”? Стоять у залі, – написав Арахамія.

“слуга народу” Арахамія не впізнав співавторів Конституції – Шишкіна та Хмару

На щастя, не усі “слуги народу” виявились такими, як Арахамія й змогли пояснити йому хто ж ці двоє чоловіків, які прийшли, до речі, на засідання у футболках з надписами “Зе – вбивця Конституції”.

Зокрема, цю ситуацію прокоментував голова парламенту Дмитро Разумков й заявив, що не погоджується із таким твердженням, повідомляє “УНН”:

“Я не погоджуюсь з цими виразами, тому що Конституція, її дотримання починається з кожного з нас, всі права закріплені в Конституції. Але в демократичних державах твої права закінчуються рівно там, де починаються права іншого. Я впевнений, що сьогодні влада повинна і буде дотримуватись всіх конституційних норм. А право на думку також закріплено у Конституції, право на висловлення своєї позиції. Але бажано, щоб ця позиція була аргументована, – заявив Разумков.

Нагадаємо, що День Конституції – це державне свято України, єдине, закріплене у самій Конституції. Відзначають його щороку 28 червня – саме у цей день 1996 року й ухвалили основний державний документ.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Садовий готується емігрувати у США

Робив візу для себе, дружини та синів

2 години тому

В Україні збільшилась кількість людей, які хочуть усиновити дитину

Міністерство соціальної політики активізувало навчання кандидатів, які хочуть усиновити дитину — збільшена кількість тренерів та…

13 години тому