Штраф 17 тисяч за відсутність маски був несправедливий, – міністр юстиції

Новини 08 Листопада, 2020 192

Міністр юстиції України Денис Малюська. Фото: відкриті джерела.

Міністр юстиції Денис Малюська вважає несправедливим штраф у 17 тисяч гривень за відсутність маски, який досі діє до набуття чинності новим законом про штрафи за відсутність масок у громадських місцях.

Про це Малюська повідомив у Facebook

“За порушення будь-яких правил карантину зараз існує єдиний штраф – від 17 до 34 тисяч гривень. Застосовувати такий величезний штраф за не носіння маски у громадських приміщеннях було несправедливим, тому що мало у кого є достатньо грошей, щоб заплатити такий штраф. Крім того, процедура застосування штрафу була тривалою, потрібно було рішення суду. Ситуація кардинально зміниться після того, як набере чинності закон, який Верховна Рада прийняла у п’ятницю. Цим законом запроваджується новий окремий штраф за не носіння маски у громадських приміщеннях та громадському транспорті. Такий штраф становитиме від 170 до 255 гривень”, – зазначив Малюська.

Малюська нагадав, що застосування такого штрафу буде швидким, оскільки штраф накладатиме поліцейський або представник Держпродспоживслужби одразу на місці, коли помітить громадянина, який не має маски у приміщенні або у громадському транспорті.

Міністр додав, що такі штрафи не застосовуватимуться до неповнолітніх або до тих, хто не носить маску на вулиці.

Коментарі

Позначки: ,