Новини

Шмигаль оновив перелік гірських населених пунктів

Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про внесення змін до переліку населених пунктів, яким надається статус гірських», розроблену Мінрегіоном.

Про це пише Урядовий портал, інформує Четверта студія.

Зміни пов’язані з новим адміністративно-територіальним устроєм України. Відтепер в Україні налічується 714 гірських населених пунктів, які розташовані на території 86 територіальних громад та входять до складу 16 районів у 4 областях (Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій).

Із повним повним переліком населених пунктів, яким відповідно до Закону України «Про статус гірських населених пунктів в Україні» надається статус гірських, можна ознайомитися – ТУТ.

Розвиток гірських територій України є пріоритетним завданням Мінрегіону у рамках реалізації Державної стратегії регіонального розвитку.

Відповідно до Закону України «Про статус гірських населених пунктів в Україні», до гірських населених пунктів належать міста, селища міського типу, селища, сільські населені пункти, які розташовані у гірській місцевості, мають недостатньо розвинуті сферу застосування праці та систему соціально-побутового обслуговування, обмежену транспортну доступність.

Основним критерієм віднесення населених пунктів до категорії гірських є їх розташування на висоті 400 метрів і вище над рівнем моря.

Мешканці гірських населених пунктів мають низку пільг. Зокрема, для них розмір державних пенсій, стипендій, всіх видів державної матеріальної допомоги збільшується на 20%, а тарифні ставки та посадові оклади працівників підвищуються на 25%.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Будинок вчених повернули громаді Львова

Прокурори через суд

5 години тому

Критична ситуація може бути не на фронті, а в тилу

Наприкінці травня це стане найважчою точкою в історії незалежної України

5 години тому

В Україні 15 тисяч військових не хочуть воювати

Отримали дисциплінарне покарання

5 години тому

Російські пропагандисти поширюють фейк про затримання Залужного

Фейк є частиною російської стратегії зі штучного створення конфлікту між армією та політичним керівництвом України

5 години тому