Новини

Школи Львівщини отримали спортінвентар від UNICEF

Декілька десятків шкіл та дитячі-спортивні заклади Львівщини отримали бокси зі спортінвентарем від UNICEF – дитячого фонду ООН.

Інвентар передано в межах реалізації проєкту з розвитку мережі дружніх до дитини просторів “Спільно” у західних областях України.

Про це повідомив координатор проєкту, керівник Асоціації Місцевих Рад “Ради Львівщини” Данило Сороковий, пише Четверта студія.

“Проєкт реалізує Благодійний фонд “Українська освітня платформа”, який співпрацює з UNICEF, – повідомив Д. Сороковий. – Наша асоціація підписала з фондом меморандум і на Львівщині розвиває мережу дружніх до дитини просторів “Спільно”.

Всередині металевих і картонних боксів є футбольні та баскетбольні м’ячі, волейбольна сітка, жилетки для командної гри, шахи. Загалом Львівська область отримає 650 боксів, які будуть передані в усі громади.

Інвентарем уже користуються учні Солонківської, Сокільницької, Пустомитівської, Щирецької, Оброшинської, Зимноводівської, Куликівської, Жовківської, Великомостівської, Червоноградської, Добротвірської, Радехівської, Давидівської, Підберізцівської, Мурованської, Новояричівської, Жовтанецької, Кам’янка-Бузької, Новояворівської, Яворівської, Рави-Руської, Белзької, Добросинсько-Магерівської міських і територільних громад.

“Вітаю ініціативу благодійників, яка допоможе наших школярам відволіктися від важких буднів воєнного часу, урізноманітнити свій відпочинок і вдосконалити свої спортивні навички”, – повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Нагадаємо, проєкт з розвитку мережі дружніх до дитини просторів “Спільно” на Львівщині стартував у серпні. Одна з перших таких навчально-ігрових кімнат запрацює у комунальному закладі Львівської обласної ради Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр. Пацієнти лікарні молодшого шкільного віку отримають доступ до різноманітних освітніх курсів, а для старших передбачено освітні заходи для знання та вміння захистити свої права.

Загалом у трьох західних областях України планують облаштувати 100 таких просторів. У Львівській області меморандум про облаштування просторів “Спільно” за підтримки UNICEF погодили керівники Української освітньої платформи Мар’яна Кащак та Асоціації Місцевих Рад “Ради Львівщини” Данило Сороковий.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts