Щоб отримати “тисячу Зеленського” до Нового року, необхідно подати заявку до 29 грудня

Новини 09 Грудня, 2021 176

Шмигаль зустрівся онлайн із прем’єрами країн Європи. Фото: прес-служба Кабміну.

Мінцифри з наступного тижня запустить бета-тестування цієї послуги у “Дії”

Для отримання виплати вакцинованим українцям у рамках програми “єПідтримка” ще в 2021 році необхідно подати заявку в системі “Дія” до 29 грудня.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, пише Четверта студія.

“Для того, щоб встигнути отримати виплату в першому етапі, треба подати заявку в “Дії” з 19 до 29 грудня цього року”, – сказав Шмигаль.

Прем’єр зазначив, що Мінцифри з наступного тижня запустить бета-тестування цієї послуги у “Дії”.

Пізніше у Telegram Шмигаль написав, що уряд затвердив порядок надання 1000 гривень для всіх вакцинованих осіб у межах ініціативи президента. На думку влади, програма дозволить підтримати бізнес, який найбільше відчув наслідки пандемії, та заохотити людей до вакцинації.

15 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто отримає два щеплення, отримає від держави тисячу гривень через додаток “Дія”.

Речник президента Сергій Никифоров пояснив, що тисячу гривень вакциновані отримають не готівкою, а як сертифікат, цифровий ваучер або депозит, який можна буде витратити на певний перелік послуг і товарів.

17 листопада прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що 1 тисячу гривень повністю вакцинованим проти Covid-19 українцям будуть нараховувати на віртуальні платіжні картки через застосунок “Дія” наприкінці 2020-го та впродовж 2021-го року, податки з цих грошей платити не доведеться і на нарахування субсидії вони не вплинуть.

2 грудня Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до закону про держбюджет-2021, яким виділяється 8 млрд грн на надання допомоги у рамках програми “Е-Підтримка”.

Коментарі

Позначки: