Новини

Черг не буде: на Львівщині планують реконструювати пункти пропуску «Шегині» та «Краковець»

На Львівщині найближчим часом планують реконструювати пункти пропуску «Шегині» та «Краковець».

Про це у своєму блозі написала виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев’янко.

«За попередньою інформацією від керівника Львівської митниці ДФС, найближчим часом кілька пунктів мають реконструювати. Наприклад, Шегині та Краковець – за рахунок коштів довготермінового кредиту уряду Республіки Польща (100 млн євро), де заплановано виділити на розбудову інфраструктури Львівської митниці – 25 млн. євро. Нещодавно було проведено тендер», – повідомила Анна Дерев’янко.

За її оцінкою, щоб вирішити питання черг на кордоні, найперше слід розбудовувати інфраструктуру і збільшувати кількість пунктів на митницях та їх пропускну здатність.

«Більшість була побудована десятки років тому. А тоді значно менша кількість людей мала можливість їздити закордон. І звичайно ж не забувати про санітарно-гігієнічні умови та комфортність сервісу. Найближчим часом кілька пунктів мають реконструювати. Наприклад, Шегині та Краковець – за рахунок коштів довготермінового кредиту уряду Республіки Польща (100 млн євро), де заплановано виділити на розбудову інфраструктури Львівської митниці – 25 млн. євро. Нещодавно було проведено тендер. Сподіваюсь, робота розпочнеться найближчим часом. Разом з тим будівництво – справа не швидка, а тому слід шукати альтернативні шляхи для вирішення цього питання», – зазначає Анна Дерев’янко.

Також, як пише у своєму блозі  виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев’янко, бізнес-спільнота закликала уряд України звернути увагу на проблему черг на митниці, гальмування реформування якої може призвести до проблем з оподаткуванням і роботою підприємців, розвитком економіки.

Як говориться в повідомленні, з 2011 року обсяг пропуску громадян на українській митниці зріс на 38%, легкового транспорту – на 42%, і зростає щорічно приблизно на 10%.

Відзначається, що черги виникають через тривалість проходження процедур і значну кількість автомобілів з іноземними номерами.

Щоб змінити ситуацію, в асоціації рекомендували зробити процедури на митниці максимально прозорими і зрозумілими, однозначно трактувати законодавство і встановити безкомпромісну відповідальність за порушення.

Крім того, як зазначили в асоціації, потрібно розвивати інфраструктуру, підвищувати ритмічність і безперебійність роботи, збільшувати кількість смуг руху для осіб та смуг руху для автомобільних транспортних засобів, оптимізувати законодавство для автомобілів із іноземними номерами і використовувати інновації.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

18 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

19 години тому