​Ще у двох населених пунктах Дрогобицької громади запровадили карантин через сказ

Новини 30 Листопада, 2023 94

Собаки попередньо були вакцинованими, відтак не постраждали ураженням сказу, однак перебувають на вимушеній вакцинації

Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Дрогобицькій РВА у селах Лішня і Ступниця Дрогобицької громади та їх 5-ти кілометровій зоні накладено карантинні обмеження терміном на два місяці.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Дрогобицьку РВА.

За інформацією Дрогобицького районного управління ГУ ДПСС у Львівській області, 28 листопада з Львівської регіональної державної лабораторії надійшло підтвердження про наявність вірусу сказу у двох лисиць, які напередодні проникли на подвір’я місцевих господарів

У обох випадках свійські собаки, які перебували біля будинку, загризли скажену дику тварину на смерть.

Собаки попередньо були вакцинованими, відтак не постраждали ураженням сказу, однак перебувають на вимушеній вакцинації. 

Профільні служби вживають передбачені заходи із запобігання поширювання захворюванню. Зараз у населених пунктах проводитимуть відлов безпритульних тварин та їх довакцинацію.

Власників котів і собак закликають зголошуватись до Дрогобицької районної державної лікарні ветеринарної медицини щодо безкоштовної вакцинації тварин за адресою: м. Дрогобич, вул. П.Орлика, 15.

Карантинні обмеження у селах Лішня і Ступниця Дрогобицької громади та їх 5-ти кілометровій зоні діятимуть до 28 січня 2024 року включно за умови відсутності нових випадків захворювання.

Коментарі

Позначки: ,