Новини

СБУ вилучила 170 кг ювелірних виробів і більше тонни бурштину (ВІДЕО)

Служба безпеки України заблокувала діяльність міжнародного угруповання контрабандистів бурштину: в ході багатоетапної операції вилучено “сонячного каменю” на понад 11 млн грн.

Про це пише Четверта студія з посиланням на СБУ

За даними слідства, незаконний бізнес організував громадянин однієї з країн Південного Кавказу. До нього він залучив, зокрема, 7-х мешканців Рівненської області, які скуповували у місцевих старателів нелегально видобутий бурштин.

З частини придбаної продукції ділки виготовляли ювелірні прикраси на замовлення іноземних клієнтів. Для обробки каміння вони використовували виробничі потужності одного з приватних підприємств області.

Для нелегального вивезення обробленої продукції за кордон ділки використовували “маршрути” через аеропорти “Бориспіль” і “Львів”, а також сервіси міжнародної пошти за підробленими товарно-супровідними документами.

Зазначається, що документувати протиправну діяльність групи правоохоронці розпочали у вересні 2020 року. За цей час встановлено контрабандний канал та особи його організаторів.

Під час обшуків за місцями проживання та у виробничих приміщеннях учасників протиправної діяльності правоохоронці виявили: майже 1300 кг бурштину різних фракцій; понад 170 кг готових виробів; технологічне обладнання для обробки бурштину; комп’ютерну техніку та чорнову бухгалтерію із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України накладено арешт на вилучене майно.

Вирішується питання щодо повідомлення підозр учасникам угруповання.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Юрій Холод привітав мешканців Львівщини з Великоднем

На Львівщині святять паски

14 години тому

На Закарпатті роми стали проти мобілізації

Стрілянина біля ТЦК

19 години тому

У Львові 65% пасажирів користуються ЛеоКарт

65% пасажирів міського громадського транспорту оплачують/реєструють свої поїздки картками ЛеоКарт – загальними, студентськими, учнівськими та…

23 години тому

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

1 день тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

1 день тому