Новини

Садовий знущається з безпеки перехожих львів’ян

У Львові діє Програма ремонту балконів, у будинках, які не є пам’ятками. Минулого року, завдяки цій Програмі було відремонтовано 49 балконів – 40 індивідуальних та 9 загального користування. Цьогоріч вже відремонтували 9 балконів, а на 31 об’єкті тривають ремонтні роботи. Нагадаємо, ремонт балконів відбувається у співфінансуванні – 80% оплачує місто, а 20% – мешканці.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Як розповідають у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, минулого року у Львові провели обстеження усіх балконів у багатоквартирних житлових будинках. У незадовільному стані виявили 9270 індивідуальних балконів і 4201 балконів загального користування. Відтак, мешканцям – власникам квартир з аварійних балконів, розповіли, якими Програмами можна скористатися, щоб відремонтувати свій балкон.

«На сьогодні у Львові діє відповідна Програма, що на умовах співфінансування: 80% коштів платить місто, а 20% – мешканці, можна провести ремонт балкону. За цією Програмою у 2023 році відремонтовано 49 балконів, з яких 40 індивідуальних та 9 загального користування. Фінансова частка міста тут становила 4,3 млн грн.

А вже цього року відремонтовано 9 балконів. Найбільше з них – це 6, у Шевченківському районі. На 31 балконі тривають ремонтні роботи. У середньому ремонт одного балкону коштує 60-100 тис. грн.

Тут варто відзначити, що балкони – це приватна власність. Тому мешканці зобов’язані пильнувати, щоб балкони були у належному стані», – наголошують у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Нагадаємо, мешканцям, які є власниками балконів у будинках-пам’ятках архітектури, для проведення ремонту балкону можна подаватися на участь у Програмі співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури. Детальніше консультацію щодо цієї програми можна отримати, звернувшись в управління охорони історичного середовища. А документи потрібно буде подати через ЦНАП. Детальніше про цю програму можна прочитати тут.

Власники індивідуальних балконів у будинках – не пам’ятках архітектури, що перебувають у поганому стані, можуть подаватися на спеціальну Програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках Львівської МТГ. Ремонт балкону відбуватиметься на умовах співфінансування: 80% готове оплатити місто, а 20% – за мешканцем. Детальніше про  програми співфінансування тут.

Додамо, раніше на сесії мер Львова повідомляв про чотири тисячі аварійних балконів.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Україна відмовляється від дитбудинків сімейного типу

аналітики пояснюють, що буде натомість

3 години тому

Як отримати безкоштовні засоби реабілітації в Україні

Механізм безоплатного забезпечення ветеранів, військовослужбовців, осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій…

4 години тому

На Львівщині мотоцикліст відсидить п’ять років за ДТП

Прокурори відстояли в апеляції реальну міру покарання для мотоцикліста, який вчинив ДТП з потерпілою

4 години тому

У “Львівавтодорі” знайшли мільйонні порушення

На підприємстві працює Держаудитслужба

12 години тому

Чоловіча студентська збірна України з футзалу – у плей-оф ЧС-2024

Варто відзначити, що за чоловічу студентську збірну України виступає і представник львівського клубу “in.IT” Максим…

16 години тому