Новини

Садовий пояснив, хто розганяє мовні скандали у Львові: їм вони потрібні

Мер Львова Андрій Садовий вважає, що мовні скандали в західних областях розганяють спеціально і цим займається російська агентура. Представники цієї агентури знаходяться на території нашої країни вже дуже багато років, і вони є практично у всіх областях.

Про це Андрій Садовий розповів в інтерв’ю для “Слава+”, пише Четверта студія.

Мер Львова вважає, що російська агентура працює досі в багатьох областях України. Вона присутня в нашій країні ще з часів СРСР.

“За часів Радянського Союзу, кількість КДБ-шної агентури у Львівській області була однією з найвищої в Україні. Звичайно ж, тут же опір тривав до 1956 року, тому вони повинні були пронизувати всі наші пласти нашого життя. І навіть в 1990-х роках багато жителів кричали “За незалежну Україну”, і вони теж це робили, тому що таке було завдання”, – пояснив Садовий.

Він додав, що саме через таку агентуру українці після своєї незалежності не отримали очікуваних успіхів. Були “корисні ідіоти”, “провокатори”, які системно і планомірно мутили воду, закручували та розкручували.

Мер Львова зазначає, що в мовних скандалах в західних областях країни теж винна російська агентура, яка спеціально зіштовхує українців між собою.

“Це російська агентура чітко зіштовхує, тому що їм потрібні скандали. Знаєте, в чому специфіка нашого міста? Людина сюди приїжджає і починає говорити українською мовою. А скандали – поодинокі випадки, роздуті. Я б так сказав. Тому що, в принципі, будь-яка людина, яка живе в Україні, вона знає мову, вона розуміє мову. Можливо, хтось не хотів використовувати мову, але зараз вона вже зрозуміла, що потрібно говорити рідною мовою, що себе ідентифікуєш, що ти громадянин, і що ти не москаль”, – пояснив мер Львова.

Він додав, що вважає російську мову – мовою окупанта, а все, що пов’язано з Росією ми повинні відкинути на 50 років мінімум і без дискусій.

“Можна говорити, що там є художники, там є творча інтелігенція, але вибачте мені, вони всі працюють на режим. А цей режим сьогодні вбиває наших безневинних громадян нашої держави”, – підсумував Андрій Садовий.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

10 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

11 години тому