Садовий хоче включити у виконком вісім своїх заступників

Новини 25 Січня, 2021 879

Скриншот відео/5 канал

Депутатський корпус вимагав від міського голови Львова Андрія Садового до кінця сьогоднішнього дня, 25 січня, представити новий склад виконавчого комітету і структуру ради.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав депутат Львівської міської ради від фракції “Європейська Солідарність” Юрій Ломага.

За його словами, Андрій Садовий хоче включити в оновлений склад виконкому вісім своїх заступників.

“Ми, звісно, не сподівалися на те, що Андрій Іванович буде у цьому питанні об’єктивним і чесним перед громадою. І він не «розчарував». Щойно опублікували (посилання нижче), пропонований міським головою склад «оновленого» виконкому. У документі вказано склад виконкому у кількості 11 осіб. Таке враження, що нам представили не склад виконавчого комітету, а перепис заступників міського голови. https://drive.google.com/…/1cK_B8AC9

Отож, хто увійшов до складу виконкому за версією міського голови: він, як голова, секретар ради, керуючий справами виконкому та вісім заступників Садового.

Проте, міський голова не дотримався повноцінної своєї традиції. Вперше він дотримався статті 51 Закону України «Про місцеве самоврядування», адже згідно із статтею у виконавчий комітет ввійшли головуючий (А. Садовий), секретар ради (М. Лопачак), керуючий справами (М. Литвинюк). Однак він також і порушив цю статтю, оскільки на момент оприлюднення цього списку, структура відсутня. Чи можливо це означає, що міський голова вже знає усіх своїх заступників?. Можливо він вже домовився? Виглядає на то що вже все «порішав» з депутатським корпусом чи його частиною, а внесення до сесійної зали це формальність якої потрібно дотриматись для «галочки»”, – розповів Ломага.

Депутат також додав, що керований міським головою ручний виконавчий комітет прийматиме усі необхідні меру рішення.

“Чи добре це для громади? Звісно, що ні. Андрій Садовий таким чином встановлює монополію і намагається узурпувати владу у місті усунувши від життєва важливих процесів депутатів та громадськість. ТО хто про узурпацію ТУТ говорить. Позиція однозначна – так бути не може! Нелогічно тут виглядає кандидатура – секретаря М. Лопачак, він йому буде заважати і він не «СВІЙ». Тож шановна громадо Львова та депутатський корпус “насолоджуйтесь”…”, – йдеться у дописі.

Коментарі

Позначки: , , ,