Садового просять відкоригувати програму співфінансування ремонтів житлових будинків

Новини 01 Березня, 2021 254

Садового просять відкоригувати програму співфінансування ремонтів житлових будинків

Більшість будинків, що збудовані у Львові в 70-80-х роках минулого сторіччя, є досить зношеними та потребують капітального ремонту. На сьогодні програма співфінансування будинкових ремонтів між містом та ОСББ існує, проте необхідно внести певні корективи для її подальшої ефективнішої роботи.

Про це розповів депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності Роман Дуда, пише Четверта студія.

За його словами, така ситуація з житловими будинками є наслідком не лише терміну експлуатації, але й багаторічного недофінансування робіт із поточного утримання. Потреба коштів для нормальної експлуатації житлової сфери у рази перевищували фінансові можливості ЖЕКів. Якщо і проводились поточні ремонтні роботи, то нерідко через економію чи брак коштів застосовувались дешеві, неякісні будівельні матеріали. В результаті проблема не вирішувалась, а відкладалась на невизначений термін. Щоб запобігти знищенню квартир, потрібно провести капітальні ремонти у будинках із дотриманням пріоритетності, переконує депутат.

Об’єми капремонтів є великі – більшість мешканців не можуть самотужки виконати їх та ще й у повному обсязі.

“Я проаналізував наявні механізми допомоги мешканцям з боку міста та скерував депутатське звернення до міського голови Львова Андрія Садового з проханням відкоригувати чинну Програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, що списані з балансу Львівських комунальних підприємств, а також співвласників багатоквартирних будинків ЖБК у проведенні невідкладного ремонту, капітального ремонту, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках у м. Львові на 2019-2023 роки, затвердженої ухвалою ЛМР від 04.04.2018 №4821”, – розповів Роман Дуда.

На думку депутата, необхідно провести аналіз стану житлового фонду та на його результатах розробити більш чіткі заходи, які б містили щорічний плановий розмір фінансування робіт з ремонту багатоквартирних будинків та пріоритетність таких робіт.
Нова Програма повинна містити значно більший розмір дофінансування робіт коштом міського бюджету, що дозволить найближчим часом відремонтувати будинки у запланованих об’ємах.

“Залучатиму якомога більше активних мешканців до коригування Програми, щоби максимально врахувати потреби у ремонті та передбачити їх вирішення”, – резюмував депутат Роман Дуда.

Коментарі

Позначки: , ,