Новини

Садового просять перевірити стан 10-кілометрового підземного тунелю у Львові

Під Львовом на глибині 40 метрів є тунель від вул. Наукової до пр. Чорновола. Нещодавно львівські дігери оприлюднили фото цього тунелю і заявили про його аварійність.

Про це пише Четверта студія з посиланням на депутатський портал ЛМР.

Депутатка Львівської міськради Оксана Маруняк звернулась до виконавчої влади з проханням перевірити, чи справді тунель загрожує обвалом.

За її словами, наприкінці травня цьогоріч львівські дігери Андрій Риштун та Іван Акимов дослідили 10-кілометровий підземний каналізаційний тунель у Львові, який на глибині 40 метрів простягається від вул. Наукової, через вул. Виговського та мікрорайон Левандівка до пр. Чорновола.

“Активні громадяни подолали всю протяжність тунелю, зробили фото- та відеофіксацію.

Із зібраних матеріалів та зі свідчень самих дігерів видно, що тунель перебуває в неналежному стані, його дно зруйноване, стінки пробивають струмені води, у деяких його частинах – стрімка течія води та нечистот, люки та драбини заіржавіли.

Зі слів дослідників, тунель перебуває в аварійному стані, який у випадку підтоплення та подальшої бездіяльності становить загрозу обвалу. Внаслідок цього життя та здоров’я мешканців міста Львова, чиї будинки розташовані над тунелем, а також їхня власність є у потенційній небезпеці”, – розповіла Оксана Маруняк.

На останньому пленарному засіданні ЛМР 17 червня депутатка попросила міського голову створити тимчасову комісію, яка перевірить стан тунелю, пошкодження його стінок, дна та інших елементів, а також у випадку підтвердження наведених фактів усунути пошкодження провести необхідні роботи щодо укріплення тунелю та інші дії, які убезпечать тунель від провалювання.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони

Споруджувати укріплення в "мінус три поверхи" просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі

6 години тому

В Україні через співпрацю з Росією отримали понад 25 млн грн незаконного прибутку

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України

6 години тому

Садовий хоче взяти мільярд гривень кредиту

На будівництво сміттєпереробного заводу

7 години тому

Садовий знову поїхав за кордон

Провідує дітей

8 години тому