Новини

Рибний бізнес в Україні: чи має шанси на успіх

Продаж та переробка риби — складний бізнес, який без належного підходу може завдавати лише збитків. Проте щодня державні компанії виставляють торги на закупівлю рибної продукції, причому в більших обсягах. Як показує статистика, постачання риби та морепродуктів допомагає заробляти через SmartTender від 2 до 27 млн грн на рік. Головне — вміти правильно брати участь у відкритих закупівлях та перемагати у тендерах.  

Рибний бізнес в Україні: чи має шанси на успіх

Особливості закупівель риби та морепродуктів 

Незважаючи на складність ведення бізнесу саме в цій ніші, риба залишається найважливішою продукцією і завжди має попит. Якщо у вас є необхідний обсяг товару, можете спробувати реалізувати продукцію через систему Prozorro.

Як показує практика, в нашій країні риба та морепродукти користуються величезним попитом цілий рік. Інтернати, дошкільні заклади освіти, санаторії та інші організації щодня публікують тендери на постачання рибної продукції. Тому у підприємців із цієї ніші є чудова можливість реалізувати товар та заробляти. Головне — виконувати всі умови угоди та брати участь у якомога більшій кількості тендерів.

Умови участі

Щоб взяти участь у закупівлях, потрібно авторизуватись у системі, а далі:

  • Вивчити ринок. Зверніть увагу на те, яка продукція має найбільший попит, які вимоги найчастіше висувають замовники. 
  • Вивчіть конкурентів. Подивіться, які ціни вони пропонують, чи виконують усі умови, як якість їхньої продукції відрізняється від вашої. Головне — подумайте, яку конкурентну перевагу ви можете визначити для себе. 
  • Виберіть тендери, що вас цікавлять, і подайте заявку. Уважно заповніть усі поля, прикріпіть необхідні документи, зробіть цінову пропозицію. 
  • Візьміть участь в аукціоні. Він складається з 3 етапів, у кожному з яких учасники або знижують ставку, або залишають її. Переможцем стає той, хто робить найвигіднішу пропозицію. 

Якщо ви перемагаєте, вам потрібно надати документи і підписати договір.

Коментарі

Олег Довганик