Новини

Росія продовжує використовувати соціальні мережі для гібридної інформаційної війни проти України, – Геращенко

Росія використовувала і продовжує використовувати соціальні мережі для гібридної інформаційної війни проти України. Тому парламент має зайняти чітку позицію у питанні продовження заборони російський соцмереж. Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко з трибуни парламенту під час позачергового засідання.

«Російські помийки в соціальних мережах були не тільки інформаційною зброєю. На цих сайтах рекрутували бойовиків для бойових дій проти України на окупованому Донбасі», – наголосила Ірина Геращенко на важливості продовження заборони російських соціальних мереж в Україні.

Депутатка додала: «Ми пишаємося тим, що п’ятий Президент Петро Порошенко і наша команда закрили ці інформаційні помийки. Так само як і заблокували роботу інформаційних телевізійних помийок в Україні».

Ірина Геращенко зауважила, що в той час команді Петра Порошенка довелося вислуховувати чимало критики з приводу цього рішення.

«Але потім за нашим прикладом інші країни колишнього постсоціалістичного табору пішли цим шляхом», – зазначила співголова фракції.

«Що відбувається зараз? Не просто повзучий реванш. Не просто «победобесіє» на телевізійних каналах «п’ятої колони» Кремля.

Тепер Поклонська, яка мала безпосереднє відношення до арешту члена нашої фракції Ахтема Чийгоза, роздає інтерв’ю, яке не просто в YouTube демонструють, а так само демонструють на телевізійних каналах, беручи звідти цитати», – підкреслила Геращенко.

Вона звернулася до президентської фракції: «Це ваша відповідальність, «Слуги» – за те, що ви дозволяєте сьогодні телеканалу «Звезда» лазити по Майдану, російським телепомийкам демонструватися на телеканалах».

При цьому Ірина Геращенко зауважила, що Зеленський досі не підписав продовження заборони російських ресурсів.

«Тому що річниця його правління – це нівелювання всього, що робила команда п‘ятого Президента України. Ви порушили ключове правило – нічого про Україну без України. Сьогодні в Берліні обговорюють Україну без України в Мінську. Ось про що йдеться», – наголосила Ірина Геращенко.

Вона підкреслила, що парламент має «давати по рукам кожному, хто сміє сюди лізти».

«Ми не дамо перемогти нас у цій інформаційній гібридній війні», – наголосила співголова фракції «Європейська Солідарність».

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

13 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

14 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

14 години тому