Новини

Російські війська нікуди не зникли з кордону України (ВІДЕО)

На Донбасі не знизилась ескалація, а знизилась інформаційна складова. Російські ударні угруповання нікуди не зникли з кордону України.

Про це в ефірі “Прямого” заявив ветеран АТО, блогер Олексій Петров, пише Четверта студія.

“Повертаємося знову до двох паралельних світів – реальний і світ, в якому живе Володимир Зеленський. Ескалація не знизилася, а знизилася інформаційна складова. Раптом перестали ганяти ролики за російськими соцмережами, як йде перекидання військ. Російські ударні угруповання кудись зникли з кордону України? Ні, залишилися на місці. Пішла жива сила, а залишилася техніка. Перекинути живу силу в умовах сучасної війни – цей ось так от. Кудись зникли російські ударні угруповання з Криму? Ні, вони залишилися”, – розповів Петров.

Він переконаний, що Україна приречена жити завжди – в перманентному стані війни.

“І фраза “хочеш миру – готуйся до війни” зараз повинна бути на транспаранті всюди по наших вулицям. Слова Володимира Зеленського “ми не готові до війни” – це не слова верховного головнокомандувача. Я хотів від нього почути зовсім інші слова. Наприклад, ми війни не хочемо, Україна ніколи не хотіла війни, але якщо Росія сюди поткнеться, то вона тут і залишиться. Тоді я розумію, що це слова політика, слова державника. А чи не ось цей ось “ми не готові”, “ніхто не готовий”, п’яте-десяте”, – розповів він.

Петров нагадав, що досі державне оборонне замовлення не прийняте.

“У нас ракетна програма, яка ще була закладена при Порошенко і Турчинові, вона фактично провалена. До кінця 2021 року, згідно з тієї програми, у нас повинно закінчуватися формування першої бригади комплексів “Нептун”. Бригада – це кілька дивізіонів, купа пускових і так далі. Але у нас всього лише один комплекс, який озброєний взагалі незрозуміло чим. І ми розповідаємо, що ми готові, ми зараз повинні переозброюватися. Слова – це добре, це чудово. Але під слова потрібно підкладати дії. Дій, на жаль, я не бачу”, – зазначив Петров.

“А що стосується фронту, то солдати дивляться і плечима знизують. Контрснайперські групи так і не повернули, дозвіл на ведення розвідки за допомогою БПЛА так і не повернули. Кожен день обстріли … А якби у нас була можливість проводити розвідку, то, можливо б, підрозділи заздалегідь вичислили висунення на бойові позиції мінометні батареї й, можливо, завдали б попереджувальних ударів, і, можливо, зберегли б життя українських солдатів. Але, на жаль, останнім часом у нас життя українських солдатів і офіцерів – це статистика: трохи менше вбили, трохи більше убили”, – резюмував він.

Коментарі

Олег Довганик