Новини

Російські окупанти безперешкодно заходять на звільнені українським військом позиції в точках так званого “розведення”, – Яна Зінкевич

Українські активісти та патріоти попереджали владу про загрози через відведення військ на Донбасі, і тепер ці прогнози справджуються – російські бойовики та сепаратисти безперешкодно заходять на позиції, з яких пішла українська армія.

Про це написала ветеран-медик, народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Яна Зінкевич на своїй сторінці у мережі Facebook, коментуючи офіційну інформацію ООС.

«Головнокомандувач обіцяв, що в разі загрози наші війська зможуть оперативно зайняти залишені в рамках розведення позиції. Нас навіть переконували, що загрози ніякої немає», – нагадала представниця «Європейської Солідарності» заяви Зеленського, які обґрунтовували рішення про відведення військ із займаних позицій на Донбасі.

«Але реальність відрізняється від офіційних заяв глави держави», – підкреслила депутат.

Яна Зінкевич підкреслила, що в офіційній заяві українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (УС СЦКК) повідомила, що російсько-терористичні війська з метою провокацій зайняли позиції, які полишили українські військові в рамках розведення військ, та здійснили обстріли начебто з українського боку.

«Російські війська і сепаратисти зайшли на наші колишні позиції в районі Петрівського. Окупанти одразу почали обстріл трасерами, які мають властивість займатись, коли потрапляють в об’єкт ураження», – зазначила депутат.

Як повідомляє УС СЦКК, «озброєні члени збройних формувань Російської Федерації, використовуючи рельєф місцевості та високу рослинність, зайшли на ділянку розведення на місця позицій підрозділів Об’єднаних сил, які були вивільнені при розведенні, та відкрили показовий вогонь трасуючими кулями у бік збройних формувань Російської Федерації. Все відбувалось на відстані 250 метрів від відеокамери спостереження ОБСЄ, яка, на думку представників збройних формувань Російської Федерації, має надати безапеляційні докази факту порушення розведення сил та засобів з боку Збройних Сил України».

«Ми говорили, ми попереджали, ми кричали всім народом на площах, що відведення не закінчить бойові дії, як було обіцяно перед виборами. Мало того – воно не закінчиться нічим хорошим взагалі», – підкреслила народний депутат.

«Тримайте оборону. Війна триватиме ще не один місяць», – звернулася Зінкевич до українських воїнів, які зараз на передовій.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

На Львівщині ветерани війни та члени їхніх сімей можуть отримати кошти на підтримку підприємницької діяльності (відео)

Після півторарічного проведення у зоні бойових дій Ігор продовжив працювати на підприємстві. Детальніша інформація про…

2 години тому

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

10 години тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

22 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

22 години тому