Новини

Резолюція ООН про розміщення миротворчої місії на Донбасі може бути до кінця року, – Курт Волкер

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер вважає, що резолюція ООН про розміщення миротворчої місії на Донбасі може бути підготовлена до кінця поточного року.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на народного депутата Андрія Тетерука. Він після зустрічі парламентарів з Куртом Волкером написав на своїй сторінці у Facebook, що на спецпредставник США повідомив про перебіг перемовин з РФ для врегулювання ситуації як на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, так і відповів на питання щодо анексованого Криму.

«Не є можливим розкривати деталі, але зосереджусь на самому важливому, що буде цікавим всім. По-перше, коли б не повернулись українські території (через рік або п’ять років), США будуть допомагати Україні в їх поверненні, а Крим ніколи не буде визнаний російським. По-друге, на його особисту думку, Резолюція ООН щодо миротворчої місії може бути готовою до кінця поточного року (розміщення на всій тимчасово окупованій території на сході країни). По-третє, Росією, яка сподівалась, що Україна не буде здатна вести перемовини і дотримуватись своїх домовленостей, не зроблено нічого в процесі припинення вогню і початку виконання Мінських домовленостей. Тож зараз черга Росії робити свої кроки», – написав Тетерук.

Також він додав, що йшлося про те, що США продовжать чинити тиск на Росію, щоб вона вивела свої війська з України.

Ілюстрація: lb.ua

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

5 хв. тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

13 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

13 години тому